Els centres educatius de Balaguer celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

En motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau són moltes les escoles que organitzen diferents activitats per celebrar aquesta data. A l’Escola Mont-Roig de Balaguer, per exemple, des de primera hora del matí tots els nens i les nenes del treballen plegats en l’elaboració d’unes mans amb missatges de pau que demà intercanviaran amb usuaris d’altres centres de la ciutat com residències, llars d’infants o l’hospital, on els seus usuaris també han realitzat la mateixa activitat. Es tracta d’una experiència compartida per implicar els alumnes amb la ciutat, més enllà del centre escolar.

Els nens i les nenes de l’escola han gaudit de l’activitat dibuixant les seves mans i escrivint-hi els seus missatges de pau.

Un cop intercanviades les mans amb els usuaris dels altres centres, les penjaran a diferents parts de la ciutat.

El Dia Escolar de la No Violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No Violència i la Pau, va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.