“la Caixa” analitza a Balaguer davant 180 persones els interrogants de la recuperació de l’economia

CaixaBank va reunir dimarts al vespre  més de 180 clients, empresaris i emprenedors de Balaguer i la Noguera per analitzar els interrogants que planteja l’actual situació de recuperació econòmica. L’acte, que es va celebrar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer, va ser presidit pel director Territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, i va comptar amb la presència de Jordi Gual, director executiu de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank.

Gual va confirmar que l’entorn econòmic internacional és favorable per a la recuperació, amb els Estats Units com a motor, seguits per la zona euro.

En el cas d’Espanya, Gual va presentar una previsió optimista, recolzada pel retorn de la confiança i la baixada del preu del petroli. Va destacar també que s’estan superant alguns dels desequilibris més importants de l’economia espanyola, com ara l’elevat endeutament del sector privat, els problemes de solvència del sector bancari o la contracció del sector immobiliari. No obstant això, Gual ha advertit que l’economia espanyola ha d’aprofundir en el procés de reformes estructurals i finalitzar l’ajust fiscal si vol créixer de manera sostinguda i equilibrada.

Finalment Jordi Gual va destacar que l’entorn internacional és favorable i ha plantejat que, davant els dubtes que a vegades genera la capacitat de creixement de les principals economies desenvolupades, és important no recórrer a polítiques que  fomentin un creixement excessiu del deute.

Aquesta conferència s’emmarca en els actes de celebració del centenari de la presència de CaixaBank a Balaguer i a la comarca de la Noguera. La commemoració es va iniciar el passat 28 d’abril amb un acte institucional que va reunir més de 700 persones al Teatre Municipal de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.