Butsènit d’Urgell estrenarà el proper curs la primera escola bosc de la comarca

Butsènit d’Urgell estrenarà el curs 2019-2020 la primera escola bosc de la comarca de la Noguera. El projecte ha estat impulsat per l’Associació el Saüc formada per famílies amb inquietuds sobre l’educació viva, una forma d’ensenyament pionera, fins el moment no homologada, i inspirada en l’escola lliure del nord d’Europa. Aquesta es basa en  l’acompanyament als processos de vida dels infants i té com a eix fonamental una visió sistèmica de l’entorn educatiu a través de la qual s’enfoca la mirada en aspectes com el progrés de l’autonomia, l’acompanyament emocional, l’aprenentatge vivencial i el respecte al ritme dels infants.

L’Escola Bosc el Saüc ha realitzat durant un any una prova pilot amb tres infants i algunes famílies s’han afegit en algunes de les activitats de joc lliure en boscos de la zona. El proper mes d’abril s’obre el període de preinscripció i de moment hi ha interessades 5 famílies. La ràtio és redueix a 6 infants per adult ja que el model d’escola bosc i l’educació viva requereix molta atenció a les necessitats dels infants i el Saüc disposarà d’un total de 12 places.

Tota escola bosc realitza la seva activitat a la naturalesa però ha de tenir un refugi. De moment l’Escola Bosc el Saüc té com a refugi de forma provisional la seu de la seva associació a Butsènit.

Durant aquest any el Saüc ha realitzat la prova pilot en boscos de la zona de les Ventoses i Preixens cedits per un particular. Ara l’Ajuntament de Montgai cedeix aquest bosc municipal on l’Escola bosc el Saüc desenvoluparà la seva activitat.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.