El Bus de la Salut torna a fer parada a Balaguer

El Bus de la Salut ha tornat a fer parada a Balaguer aquesta setmana sota el lema Ens aturem perquè tu no t’aturis. Durant tres anys s’han explorat més de 8.000 homes i dones entre 45 i 70 anys de les comarques de Lleida escollits aleatòriament tenint en compte factors de risc com la hipertensió, el colesterol o l’obesitat, així com també els antecedents familiars i persones fumadores o exfumadores per tal de prevenir possibles malalties cardiovasculars i renals.

A partir d’aquest any tornen a estar citades al Bus de la Salut les persones que ja hi han passat anteriorment per repetir les exploracions i observar així la evolució i els canvis dels pacients.

Durant una hora i quart es realitzen proves com ecografies a les artèries, es mira el sucre i el colesterol, la funció dels ronyons amb una mostra d’orina, una espirometria i es pesa i es mesura el pacient, entre altres. A més també es realitza una enquesta per conèixer els seus hàbits de vida.

Els resultats de les proves s’inclou a l’historial mèdic de cada pacient, de manera que el metge de família hi té accés i pot determinar el diagnòstic per a cada persona i establir, si cal, les mesures oportunes en cada cas.

El Bus de la Salut és un projecte de la Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, UDETMA (Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.