‘El bus de la salut’ fa parada a Balaguer per quart any consecutiu

El bus de la salut torna a fer parada a Balaguer per quart any consecutiu sota el lema Ens aturem perquè tu no t’aturis. Durant quatre dies es realitzen proves a una cinquantena d’homes i dones entre 45 i 70 anys que han estat escollits aleatòriament tenint en compte factors de risc com la hipertensió, el colesterol o l’obesitat, així com antecedents familiars o fumadors i exfumadors per tal de prevenir possibles malalties cardiovasculars i renals.

Les proves que tenen una durada d’una hora i quart comencen amb una entrevista al pacient per conèixer els seus hàbits de vida, i després, mitjançant tècniques d’imatges no invasives i indolores es valora l’estat de les artèries i es realitzen analítiques per valorar l’estat dels ronyons.

Aquest estudi té una durada de 3 anys i fins ara han pujat en aquest bus de la salut unes 7000 persones. Es preveu que durant el 2018 s’hi atenguin més de 2000 pacients.

En obtenir els resultats de les proves, que queden registrats en l’historial mèdic de cada pacient, és el seu metge o infermer qui determina quines recomanacions són necessàries.

El bus de la salut és un projecte de la Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, UDETMA (Unitat de Diafnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques) i el Departament de Salut de la Generalitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.