Balaguer recupera una de les tradicions més antigues per Carnestoltes

Balaguer celebra els propers 10 i 11 de febrer un Carnestoltes d’allò més tradicional. La ciutat recupera una de les tradicions més antigues amb el Carnestoltes del Congres viatjant al 1510 quan va ser atorgada a Balaguer la Fira dels Congres, i que es va celebrar fins a meitats del segle XX on s’hi ubicaven una gran quantitat de venedors de congre, un tipus de peix blau molt apreciat des de temps molt antics.

La fira tenia una durada de 20 dies i coincidia amb el Carnaval i l’inci de la Quaresma. Aquesta novetat forma part d’una recerca que es fa des del Museu de la Noguera sobre les tradicions balaguerines per conèixer el passat de la ciutat i fer les seves festes actuals  més peculiars i atractives per la gent d’arreu.

Diumenge a les 11 del matí tindrà lloc una activitat de recuperació de l’olla de congre amb una degustació gratuïta per a tothom com a acte de final de festa.

La festivitat del Carnestoltes començarà però, el dissabte a dos quarts de 7 de la tarda amb la trobada de comparses i carrosses a la Plaça Mercadal, lloc de sortida d’enguany de la gran rua popular que anirà fins al Molí de l’Esquerra al ritme dels diferents grups de percussió de la ciutat, i xarangues en un any en que s’aposta per l’animació

En finalitzar la rua, el pavelló del Molí de l’Esquerrà serà l’escenari on s’hi farà l’entrega de premis a les comparses i carrosses. I a la mitja nit hi tindrà lloc el tradicional Ball amb els grups de versions Comandant de Tros i Muntband on també hi haurà concurs de disfresses.

Diumenge al matí se celebrarà la gran rua infantil que, com l’any passat, anirà des del passeig de l’Estació fins la Plaça del Mercadal on també s’hi celebrarà el tradicional concurs de carrosses i comparses infantils. Tota la informació de les rues, concursos i premis es pot consultar al web de l’Ajuntament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.