Balaguer inicia la recollida d’olis domèstics

Els contenidors s'han repartit per diversos punts de la ciutat.

Els contenidors s’han repartit per diversos punts de la ciutat.

L’Ajuntament de Balaguer, en col·laboració amb l’empresa Ekipolis, ha iniciat la recollida d’olis domèstics usats. Per això, s’han instal·lat contenidors específics en nou punts del municipi i s’iniciarà una campanya per tal de conscienciar la població sobre els avantatges de reciclar els olis vegetals.

L’oli recuperat s’usarà per fabricar biodièsel, un combustible net que es pot fer servir en qualsevol tipus de vehicle dièsel, i produeix un 80% menys d’emissions que els carburants derivats del petroli.

Segons ha recordat l’alcalde, Josep Maria Roigé, el nou servei no suposarà cap cost per a l’Ajuntament, ja que l’empresa Ekipolis s’encarregarà de la instal•lació i manteniment dels contenidors i la recollida de l’oli. Així mateix, ha afegit que “el reciclatge d’olis no només ens afavorirà mediambientalment, sinó que l’empresa donarà el 0,7% del seu benefici a l’Ajuntament perquè ho destini a ajuda social”.

Entre els perjudicis que causa l’oli residual destaca la contaminació de les aigües (cada litre d’oli pot contaminar fins a mil litres d’aigua), així com malmetre canonades, la xarxa de sanejament i les depuradores.

Els usuaris només cal que recullin l’oli en una ampolla de plàstic i que, un cop plena, la dipositin al contenidor més proper. Malgrat tot, l’empresa està disposada a modificar ubicacions o a instal•lar-ne més si la demanda és prou elevada. Serà també en funció de la resposta de la ciutadania, que la recollida es farà amb més o menys periodicitat.

Roigé s’ha mostrat convençut de la bona resposta ciutadana, molt “sensible amb els temes ambientals”. “Estem facilitant el reciclatge dels olis vegetals, duent la recollida relativament a prop de casa”, ha dit. S’ha de recordar que fins ara l’únic punt de recollida per aquest tipus de residu era la deixalleria.

La situació dels contenidors serà la següent:
1. Ctra. de Castelló, 10. Grup Balmes
2. C/ Miracle, 19
3. Avda. Països Catalans, 15. Estació d’autobusos
4. C/ Fleming, 45. Costat Dia
5. C/ La Plana. Cantonada c/ Tàrrega
6. C/ Sant Crist, 5. Cantonada c/ Sant Lluís
7. C/ Jaume Balmes, 5
8. C/ Sant Diego de Califòrnia, 2. Cantonada c/Urgell
9. C/ Sanahuja, 15. Cantonada c/ Barcelona

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.