Balaguer celebrarà el Dia Universal de la Sardana amb totes les colles sardanistes

 width=Aquest proper diumenge 17 de juny a partir de les 10 h tindrà lloc al Sant Crist de Balaguer l’acte en motiu del Dia Universal de la Sardana, una festa que es celebra a Catalunya des de l’any 1960 i que a Balaguer l’ha van capitalitzar des de la dècada dels 80 els Amics de la Sardana i, posteriorment, el grup sardanista Barres i Escacs, fins l’any 2013.

Els darrers anys són totes les colles sardanistes de la ciutat de Balaguer, juntament amb l’Ajuntament, qui s’encarreguen de tirar endavant aquesta activitat per tal d’enaltir la sardana, com a element distintiu i unitari, elevant-la a la categoria de dansa nacional.

L’acte d’aquest diumenge començarà a les 10 del matí amb una missa amb ofrenes sardanistes. La cobla Jovenívola d’Agramunt interpretarà Lo Pont de Balaguer a la part final de la celebració. I serà ballada per representants de les quatre colles sardanistes de Balaguer, les colles sardanistes Barres i Escacs, Verge del Miracle, Castell Formós i Santa Maria de les Franqueses.

A les 11 del matí i a la zona enjardinada del costat del Sant Crist tindrà lloc un esmorzar de germanor i, posteriorment, una ballada de sardanes amb la Jovenívola d’Agramunt.

Entre les diferents sardanes que interpretaran hi haurà la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana d’aquest any 2018: FESTEIG, de Ricard Viladesau, en el marc del centenari del seu naixement.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i des de l’any 2012 el gestiona la Confederació Sardanista de Catalunya. L’acte d’aquest any a Balaguer està organitzat per l’Ajuntament de Balaguer amb la col·laboració de totes les colles sardanistes de la ciutat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.