Balaguer aprova per unanimitat reclamar a la Generalitat el deute de les escoles bressol

El Partit Socialista va presentar al Ple de gener de l’Ajuntament de Balaguer celebrat aquest dijous, una moció per debatre el deute de la Generalitat de Catalunya amb les escoles bressol.

Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna a la Generalitat a l’abonament d’aquest deute pendent entre els cursos 2012 i 2015 per finançar la gestió de les escoles bressol, els socialistes van proposar diversos acords.

Primerament que la Generalitat doni compliment immediat a la sentència del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) que obliga a pagar les subvencions als 36 ajuntaments que van presentar la reclamació. Instar al Govern de la Generalitat que retorni el deute contret i pendent amb el municipi tot i no plantejar anteriorment cap recurs directe per la via judicial. Prendre les accions legals pertinents en forma de demanda similar a la de la resta de municipis catalans que ho han fet, en cas de no rebre una resposta positiva en un temps raonable. I donar trasllat de l’acord a les institucions catalanes i escoles bressol.

Durant la moció, aprovada per unanimitat, es va debatre la situació actual del govern autonòmic que no permet de forma immediata una resposta.

L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va traslladar la importància que el nou govern faci un conveni marc amb la part municipalista.

En el cas de Balaguer l’Ajuntament ha aportat prop de 200.000 euros per garantir el servei a la ciutat.

Durant el ple també es va aprovar l’addenda del Contracte Programa amb el Consell Comarcal respecte unes subvencions de l’àrea de joventut. Es va declarar d’especial interès l’obra de substitució d’una coberta de fibrociment a l’Institut Almatà. I també es va dur a aprovació la modificació dels annexes de les bases reguladores que regeixen les subvencions culturals per a la ciutat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.