Balaguer acull part d’un rodatge d’un documental sobre Luis Buñuel

El director Pierre-Henri Gibert ha desplaçat el seu rodatge del documental “Buñuel, la transgressió dels somnis” fins a Balaguer. El director francès ha escollit el Claustre de Sant Domènec i la casa Tarragona per rodar diverses escenes d’un documental sobre el cineasta espanyol Luis Buñuel. Aquest escenari ha estat una font d’inspiració segon assegura el director.

El film alterna recreacions de la vidal del director nascut a Terol amb fragments de les seves pel•lícules i entrevistes a directors i estudiosos de la vida de Buñuel.

El rodatge s’ha completat en altres països com EEUU i Mèxic i ha comptat amb una desena de persones pel que fa l’equip tècnic i nou actors. La realització de diverses escenes a Balaguer ha permès el debut en el món cinematogràfic d’actors de la comarca com és el cas de l’Àngel, veí de Vallfogona de Balaguer, i que ha estat un dels protagonistes de les escenes rodades a la capital de la Noguera.

El documental, que té un pressupost de 100.00 euros, s’estrenarà durant el mes de maig a la televisió francesa coincidint amb la reestrena del film ‘Bell de jour’ de Buñuel que es presentarà durant el festival de Cannes per celebrar els 50è aniversari de l’estrena de la pel•lícula.

(Subtítols: Maria Arquer)

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.