Baixen un 26% els robatoris amb força a Balaguer

robatoris amb força

Durant el període maig 2016-abril 2017 les infraccions penals han baixat un 15 % a Balaguer, en referència al mateix període de l’any anterior, segons es desprèn de la reunió mantinguda aquest matí a l’Ajuntament de Balaguer, de la Junta Local de Seguretat.

La Junta Local de seguretat de Balaguer s’ha reunit presidida per l’Alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, el regidor de Governació Gerard Torres, el Delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré i representants dels diferents cossos de seguretat que operen a la capital de la Noguera per avaluar els resultats del darrer any en matèria de seguretat.

En general les infraccions han baixat un 15 per cent, passat de 554 a 473 infraccions, de les quals 351 son contra el patrimoni, generalment furts, danys i estafes, i d’altra banda, ha augmentat un 4 per cent la resolució d’aquestes infraccions.

També hi ha hagut un descens important dels robatoris amb força, passant de 88 a 65 en el darrer any, que suposa un descens del 26,1 %

El regidor de governació Gerard Torres ha valorat molt positivament aquestes dades “que representen una reducció important respecte a l’exercici anterior, i sobretot valorem la gran col·laboració entre la Policia Local i la Comissaria dels Mossos d’Esquadra ja que es mantenen reunions setmanals que serveixen per prevenir i per coordinar les actuacions a fer”.

Torres també ha destacat que “s’estan veient els fruits de les diferents campanyes d’educació i de prevenció a diferents col·lectius de joves, de gent gran, escoles i instituts, etc. I que han comportat una important reducció de les infraccions en el darrer any. Hem de continuar treballant en aquest sentit”. Durant el darrer any s’han fet un total de 42 activitats formatives i divulgatives destinades a joves menors de 18 anys, persones amb discapacitat, institucions, mares i pares, gent gran, amb un total de 1135 assistents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.