Alexandre Tàssies i Meritxell Bonet s’imposen a la Cursa de la Cordera d’Albesa

 width=La Cursa La Cordera d’Albesa, una de les més antigues de Catalunya, ha coronat aquest diumenge com a guanyadors Alexandre Tàssies i Meritxell Bonet. La prova, que celebrava el 40è Memorial Josep Fontanet, va aplegar més de 300 participants entre totes les seves propostes: curses de 10 i 5 kilòmetres (132 corredors) puntuables per a la Lliga Ponent, una caminada de 5 (64 participants) i curses infantils (106).

A la prova llarga, victòria en homes d’Alexandre Tàssies (CE Linyola-Logiesport) amb 36.51, seguit de Xavi Costa (Xafatolls), segon 38.49, i de Joan Térmens (Cansallebres Vallfogona), tercer amb 39.48. En dones, la independent Meritxell Bonet ha guanyat amb un registre de 43.24 pel davant de Toni Hermoso (Maratonians del Segre), segona amb 47.01, i de Mariona Simó (Cansallebres Vallfogona), tercera amb 51.54.

A la distància curta, en homes s’ha imposat Hamza Naveed (Esports Truga) amb 17.34, pel davant del seu company de club Sergi Bernaus, segon amb 18.28, i de l’independent YacinBendaka, tercer amb 18.41. En dones, la millor va ser Laura Pallejà (CE Aritjol-La Selva del Camp) amb 22.27, seguida de Cecília Coromina (Esports Truga), segon amb 23.22, i de l’actual campiona de la Lliga Ponent, Natàlia Bernat (Runners Balaguer), tercera amb 23.23.

Com mana la tradició, el guanyador i la guanyadora van rebre com a premi una cordera, a l’igual que el primer classificat local. A més, també hi va haver un premi especial per a l’esprint a l’ermita de Sant Roc. Entre les curses atlètiques i les curses infantils es va celebrar un esmorzar a la zona on s’ha ubicat el centre d’operacions, la plaça de La Pedrera.

Aquesta prova, coneguda popularment com “la Cordera”, s’organitzava tradicionalment a Albesa el 16 d’agost, dia de Sant Roc, i estava concebuda com una cursa pedestre popular, lúdica, i molt competitiva on corrien joves sense preparació atlètica. El seu sentit era mostrar la potència i velocitat dels joves de la comarca i del propi poble, convertint-se en una veritable disputa -esportiva- entre les poblacions veïnes, però també entre els vilatans, ja que es disputaven dues curses, una oberta a qui volgués participar i una altra reservada exclusivament als joves d’Albesa. El nom li prové del premi: qui assolia en primer lloc la meta obtenia com a recompensa una cordera.

Una de les peculiaritats d’aquesta Cursa d’Albesa és la seva antiguitat. Efectivament, si la totalitat de curses pedestres populars -amb certa regularitat en el temps- que es documenten a Catalunya daten des de finals del segle XIX i tenen el seu auge al primer terç del segle XX, la Cursa La Cordera d’Albesa la documentem des de l’any 1590, en uns documents que denoten ja una llarga tradició.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.