Acte Institucional del Dia Internacional de la Dona a Balaguer

Aquest dijous 8 de març la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer s’ha omplert al complet per commemorar el Dia Internacional de la Dona. Durant la jornada d’aquest any s’han celebrat diferents  mobilitzacions  arreu del país i estava convocada una vaga feminista. A Balaguer no ha estat menys i desenes de persones s’han sumat a les mobilitzacions i actes en motiu d’aquest dia.

Durant l’acte institucional del Dia Internacional de la Dona, organitzat per l’Ajuntament de Balaguer i el Consell comarcal de la Noguera, s’hi van llegir un parlament  per la igualtat entre homes i dones, un manifest i es va fer un exercici de conscienciació per als homes assistents i demostrar que encara queda camí per recórrer.

El Cor Jove de l’Orfeó balaguerí  va captivar a tots els assistents amb un actuació molt especial.

En acabar l’acte la presidenta del Consell Comarcal, Concepció Cañadell celebrava que tot i que queda molt per fer , gràcies a les nostres antecessores que han lluitat per la igualtat de drets s’ha fet un pas endavant i destacava que a la Comarca de la Noguera en aquesta legislatura hi ha 11 alcaldesses i una presidenta al Consell Comarcal

Arreu de la comarca van tenir lloc diferents actes i conferències organitzades pel Consell Comarcal de la Noguera a través de les Associacions de dones i el proper dia 14 de març a les 19:30 tindrà lloc una taula rodona on hi participaran diverses dones de la comarca que explicaran les seves experiències

En motiu de la jornada es va inaugurar també l’exposició Dones de Ciència al hall de l’Ajuntament de Balaguer retent homenatge a dones que van lluitar per la integració de les dones al món científic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.