La Noguera acollirà aquest estiu quatre camps de treball a Balaguer, Castelló de Farfanya, Montgai i Penelles

 width=La comarca de la Noguera comptarà aquest proper mes de juliol amb quatre camps de treball situats als municipis de Balaguer, Penelles, Castelló de Farfanya i Montgai. Els camps de treball, organitzats per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, són estades d’estiu de 15 dies de durada dirigides a joves d’entre 14 i 29 anys en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb tasques de servei a la comunitat. Els camps de treball de Penelles i Montgai són per a menors d’edat residents a Catalunya, mentre que els Balaguer i Castelló de Farfanya són d’intercanvi internacional, oberts a la participació d’estrangers majors de 18 anys.

A Balaguer, el camp de treball “Almatà 19” es situarà al jaciment arqueològic del Pla d’Almatà i consisteix en la neteja, excavació i delimitació de la muralla, mentre que a Castelló de Farfanya, el camp de treball “Castelló 19”, caire mediambiental, es basarà en la recuperació de la llera del riu Farfanya. Pel que fa al projecte de Montgai “Recuperació del bosc de la Blancallum”, els i les joves voluntaris/àries inscrits/es faran tasques de neteja i restauració ambiental d’aquest espai, i a Penelles, el projecte “Facilitem el Gargar” habilitarà diferents zones d’esbarjo i de pícnic a les àrees on hi ha les pintures murals del Festival Gargar de Murals i Art Rural.

D’altra banda, aquest dilluns 1 d’abril s’ha obert el termini de preinscripcions fins al 9 d’abril per apuntar-se als camps de treball repartits per Catalunya i la resta de l’Estat. El sorteig de les places es durà a terme el proper 11 d’abril i els resultats es donaran a conèixer el 12 d’abril a la pàgina web www.jove.cat/campsdetreball.

El preu per participar als camps de treball catalans (la quota és de 196 euros per als camps dirigits a joves catalans i de 145 euros per als camps de treball d’intercanvi internacional) inclou les despeses d’allotjament i d’alimentació, les activitats de lleure i l’assegurança de responsabilitat civil. No cobreix l’assegurança mèdica ni els desplaçaments d’anada i tornada al camp de treball. Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar al web www.jove.cat/campsdetreball.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.