L’excavació a la Cova Gran de Santa Linya continua descobrint-nos els neandertals del pre-Pirineu

Al llarg de la campanya d’aquest estiu s’ha trobat diverses fogueres del paleolític mitjà

La campanya d’excavació a la Cova Gran de Santa Linya, un jaciment rellevant d’estudi del paleolític, continua amb el seu curs. A prop del tram final i després de quatre setmanes d’investigació, l’equip d’arqueòlegs fa una valoració dels treballs fets, que han permès aprofundir en els objectius marcats.

La campanya d’enguany se centrava en tres apartats diferents: en primer lloc, s’està treballant en dos espais que tenen a veure amb les últimes èpoques dels neandertals. En una d’elles, que data de fa uns 40.000 anys, s’ha trobat força restes de fauna; en l’altra, que dataria de fa uns 60.000 anys, és d’on s’emana la informació més destacable de la campanya.

D’altra banda, també s’està excavant en l’espai on el 2020 van trobar la ‘Linya’, una dona neandertal d’uns catorze mil anys, per tal d’aconseguir més informació.

Finalment, el tercer sector d’investigació d’enguany té a veure en una època més moderna, ja que la Cova Gran de Santa Linya és l’únic jaciment de tota la península en la qual es pot estudiar la transició dels últims neandertals i els primers humans moderns, dels quals en surt la hipòtesi que no van aparèixer de forma massiva.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.