Merceria Bonet, la més antiga de Catalunya

En ple centre històric de Balaguer, al número 11 del carrer Major hi trobem la merceria més antiga de Catalunya.  La merceria Bonet, més coneguda com Cal senyor Josep, demostra que després de 5 generacions a la família la botiga continua gaudint de bona salut.

La merceria celebra aquest any 150 anys d’història i ha estat guardonada en diverses ocasions. El primers documents que parlen de la botiga la daten a l’any 1860 quan Joan Ribalta i Francesc Biscarri, besavis de Josep Bonet, van obrir la merceria .

La cristina es mostra orgullosa de les arrels de la botiga i assegura que no vol deixar de fer allò que feien els seus avis.

El besavi de la Cristina era conegut per a molts balaguerins com “el senyor Josep”, un nom que ha anat passant per les posteriors generacions convertint la merceria Bonet en Cal senyor Josep.

Cal senyor Josep, pot presumir de ser, per a molts, l’únic senyor de Balaguer. La merceria és protagonista d’una de els frases populars històriques de la ciutat. Quan el rei Felip va rebre el títol de “senyor de Balaguer” entre els veïns es deia que “l’únic senyor de Balaguer, era Cal senyor Josep”

Tots aquest anys de feina dia a dia, els ha carregat la motxilla d’experiència. Els Bonet ens expliquen que mantenir un negoci durant tan de temps no té cap secret, però defensen el tracte del petit comerciant amb el client.

Després de 5 generacions, la família es mostra satisfeta d’haver aconseguit arribar fins aquí. Tot i que no depen d’ells, els agradaria que el que ara pugen continuessin amb la nissaga de la família.

La merceria Bonet representa un capítol especial dins la història de la ciutat de Balaguer. Un capítol que amb constància i dedicació, han anat brodant al llarg del temps.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.