L’Ajuntament, el Consell Comarcal, Càritas i Creu Roja impulsen un protocol d’atenció als transeünts

transeuntsL’Ajuntament de Balaguer, el Consell Comarcal de la Noguera, Càritas Parroquial de Balaguer i Creu Roja La Noguera han formalitzat aquesta setmana la signatura d’un protocol d’atenció als transeünts, és a dir, a aquelles persones que estan de pas a la ciutat i que no disposen de cap recurs, més enllà del que duen a sobre.

El conveni regula i coordina les actuacions que ha de dur a terme cadascuna d’aquestes institucions per atendre les possibles demandes i situacions que es puguin generar al respecte. Segons l’acord, els serveis que es podran donar als transeünts són d’alimentació, pernoctació i desplaçament, així mateix s’estableix que serà la Guardia Urbana de Balaguer qui prestarà atenció permanent als transeünts les 24 hores del dia els 365 dies de l’any per tal d’informar-los de les ajudes que tenen a la seva disposició i derivar-los, si és necessari, als serveis socials.

D’altra banda, cada entitat haurà de portar un registre de les persones ateses i es faran reunions periòdiques de coordinació i avaluació.

El protocol ha estat ratificat per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat; la presidenta de Creu Roja La Noguera, Pepita Sotelo, i el president de Càritas a Balaguer, Joan Rúbies.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.