- Destacats Portada

Os de Balaguer i Artà celebren cinc anys d’agermanament

El 23 de setembre el Monestir de les Avellanes acollirà el col·loqui maridatge per celebrar els cinc anys de retrobament entre ambdós municipis

El dissabte 23 de setembre a les 18:00h el Monestir de les Avellanes acollirà el col·loqui i maridatge “El vincle entre Os de Balaguer i Artà” Amb aquest acte es vol fer balanç dels 5 anys d’agermanament entre ambdós municipis, així com explicar a la gent d’Os de Balaguer i de la Noguera el motius d’aquest retrobament entre ambdós pobles.

El procés d’agermanament va iniciar-se a Artà l’any 2018 i fa finalitzar a Os de Balaguer al setembre del 2019. El vincle històric entre ambdós municipis ve donat per la relació que tingueren a l’edat mitjana (S. XIII-XIV) el Monestir de les Avellanes i el Priorat de Bellpuig d’Artà.

Per aquest acte l’Ajuntament d’Os de Balaguer i el Monestir de les Avellanes han convidat a diferents representats d’institucions mallorquines que vindran a explicar-nos que és Artà i especialment la història i present del priorat de Bellpuig d’Artà. Entre altres personalitats hi haurà representants de l’Ajuntament d’Artà, del Consell de Mallorca i de la Universitat de les Illes Balears. Acompanyades de representats de l’Ajuntament d’Os de Balaguer i de la Universitat de Lleida.

L’acte finalitzarà amb un maridatge del vi Bellpuig de la mà del sommelier Jaume Gaspà (Celler Montsec) i del xef Bobby Cabral (Restaurant El Claustre). El vi Bellpuig és un projecte sorgit de l’agermanament, en que es va dissenyar un vi que comparteix el topònim dels dos monestirs (Bellpuig de les Avellanes i Bellpuig d’Artà) i que s’ha fet seguint mètodes medievals. Amb aquest vi, presentat ara fa 1 any a la Fira d’Artà, s’ha recaptat una quantitat solidària – que es farà pública en l’acte – i que es donarà a l’Ajuntament d’Artà en favor de la recuperació i difusió del priorat de Bellpuig d’Artà.

L’entrada es gratuïta i tothom hi és convidat. L’acte es organitzat pel Monestir de les Avellanes, l’Ajuntament d’Os de Balaguer amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Artà, el Consell Comarcal de la Noguera, el Consell de Mallorca, la Universitat de Lleida, la Universitat de les Illes Balears, el Celler Montsec i Licors Moyà.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Balaguer Televisió

Missatges recents

Athanàgia i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell versionen la cançó ‘De gestes i herois’

El grup ponentí Athanàgia juntament amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida…

5 hores fa

Accident mortal a la C-26 a la Sentiu de Sió

Aquest dissabte al matí el conductor d’una motocicleta ha mort en un accident de trànsit…

7 hores fa

Els gegants protagonitzen la Nit de les Llegendes

El Monestir de les Franqueses ha acollit aquest divendres al vespre una nova edició de…

21 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Pobles vius presenta 800 al·legacions contra l’autorització ambiental de la macrocentral de biogàs de la Sentiu

La plataforma Pobles Vius, que busca aturar el projecte de construcció d’una planta de biogàs…

1 dia fa

Es manté la previsió de venda de coques de Sant Joan als forns de Balaguer

Com tota festivitat Sant Joan també té el seu ritual gastronòmic. La nit més curta…

1 dia fa

Balaguer opina: Els petards i les coques de Sant Joan

Aquest diumenge és la revetlla de Sant Joan i aquesta festa no es pot entendre…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.