- Destacats Portada

Os de Balaguer i Artà celebren cinc anys d’agermanament

El 23 de setembre el Monestir de les Avellanes acollirà el col·loqui maridatge per celebrar els cinc anys de retrobament entre ambdós municipis

El dissabte 23 de setembre a les 18:00h el Monestir de les Avellanes acollirà el col·loqui i maridatge “El vincle entre Os de Balaguer i Artà” Amb aquest acte es vol fer balanç dels 5 anys d’agermanament entre ambdós municipis, així com explicar a la gent d’Os de Balaguer i de la Noguera el motius d’aquest retrobament entre ambdós pobles.

El procés d’agermanament va iniciar-se a Artà l’any 2018 i fa finalitzar a Os de Balaguer al setembre del 2019. El vincle històric entre ambdós municipis ve donat per la relació que tingueren a l’edat mitjana (S. XIII-XIV) el Monestir de les Avellanes i el Priorat de Bellpuig d’Artà.

Per aquest acte l’Ajuntament d’Os de Balaguer i el Monestir de les Avellanes han convidat a diferents representats d’institucions mallorquines que vindran a explicar-nos que és Artà i especialment la història i present del priorat de Bellpuig d’Artà. Entre altres personalitats hi haurà representants de l’Ajuntament d’Artà, del Consell de Mallorca i de la Universitat de les Illes Balears. Acompanyades de representats de l’Ajuntament d’Os de Balaguer i de la Universitat de Lleida.

L’acte finalitzarà amb un maridatge del vi Bellpuig de la mà del sommelier Jaume Gaspà (Celler Montsec) i del xef Bobby Cabral (Restaurant El Claustre). El vi Bellpuig és un projecte sorgit de l’agermanament, en que es va dissenyar un vi que comparteix el topònim dels dos monestirs (Bellpuig de les Avellanes i Bellpuig d’Artà) i que s’ha fet seguint mètodes medievals. Amb aquest vi, presentat ara fa 1 any a la Fira d’Artà, s’ha recaptat una quantitat solidària – que es farà pública en l’acte – i que es donarà a l’Ajuntament d’Artà en favor de la recuperació i difusió del priorat de Bellpuig d’Artà.

L’entrada es gratuïta i tothom hi és convidat. L’acte es organitzat pel Monestir de les Avellanes, l’Ajuntament d’Os de Balaguer amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Artà, el Consell Comarcal de la Noguera, el Consell de Mallorca, la Universitat de Lleida, la Universitat de les Illes Balears, el Celler Montsec i Licors Moyà.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Balaguer Televisió

Missatges recents

L’altra independència

De vegades ens perdem en el soroll que van fent uns i altres. Ara mateix,…

44 minuts fa

Gastrotall de Pobles Vius com a protesta pels macroprojectes

OFF És un dels diferents talls de carretera que la Plataforma Pobles Vius ha portat…

1 dia fa

Térmens enceta el Nadal amb l’encesa de llums

La màgia del Nadal ha tornat aquesta setmana a Térmens amb l’encesa de llums, un…

1 dia fa

Es reprèn l’activitat a la piscina coberta de Balaguer

La piscina coberta de Balaguer reprèn l'activitat aquest dimecres després que s'hagi pogut arreglar els…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 04/12/2023

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 01/12/2023

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.