Categories: Comarca

Una trentena de joves estrenen l’Encomarca’t, una trobada entre adolescents de la Noguera i l’Alt Empordà

Una trentena de joves d’entre 14 i 18 anys han participat aquest cap de setmana en la primera edició de l’Encomarca’t, una trobada entre adolescents de la Noguera i l’Alt Empordà organitzada per les Oficines Joves dels consells comarcals respectius, amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut de Lleida i Girona. Els joves s’han aplegat aquest dissabte a Penelles, el punt de sortida de tot un seguit d’activitats que finalitzaran aquest diumenge a Camarasa i continuaran el cap de setmana de l’1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà. El projecte, que vol servir d’intercanvi d’experiències i coneixements entre els joves i els tècnics de Joventut de les dues comarques per compartir les problemàtiques juvenils, també vol convertir els joves participants en amfitrions de la seva comarca per donar-la a conèixer als de l’altra.

La intenció passa per donar continuïtat a l’Encomarca’t, creant sinergies en l’àmbit juvenil, tècnic i polític, després d’avaluar les necessitats i les inquietuds dels joves i professionals de les dues comarques participants. Un dels objectius del projecte és crear una plataforma que serveixi d’intercanvi i cooperació a les entitats juvenils i els joves per trobar solucions a necessitats comunes, però també potenciar l’intercanvi cultural, personal i lúdic entre els joves a través de l’oci, el lleure i el descobriment del territori.

El programa d’activitats de la primera edició de l’Encomarca’t a la Noguera, escollit després d’un procés participatiu dut a terme entre els joves de la comarca, ha arrencat aquest migdia a l’ajuntament de Penelles amb la recepció institucional per part de les autoritats, encapçalades per la presidenta del consell comarcal de la Noguera, Concep Cañadell /vicepresidenta del consell comarcal de la Noguera, Sònia Valero i l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós. Cañadell / Valero ha subratllat que la iniciativa “vol ser una eina més per donar resposta a les demandes del jovent, amb l’afegit d’un component lúdic”.

Un cop fet el primer contacte i canvi d’impressions entre els joves de les dues comarques s’ha procedit a fer una visita pels murals del Gar-Gar Festival de Penelles. Les activitats continuaran a la tarda a Sant Llorenç de Montgai, amb l’organització d’un espai de debat i reflexió per tractar conflictes i necessitats dels joves de les dues comarques, com ara l’accés a més serveis i la dificultat de la mobilitat. Posteriorment visitaran el Centre d’Interpretació de la Prehistòria i acabaran el dia a Àger, on faran nit i visitaran el Centre d’Observació de l’Univers (COU). Demà al matí està prevista una excursió a la Cova del Tabac (Camarasa) i la jornada finalitzarà a la zona de bany del riu Segre del municipi coneguda com la platgeta.

La segona part de la primera edició de l’Encomarca’t es desplaçarà l’1 i 2 de setembre a l’Alt Empordà, on els joves de la comarca gironina els tocarà fer de guies als de la Noguera. El retrobament es durà a terme a Figueres, per posteriorment fer una visita en barca a la Fortalesa de Sant Ferran. Les activitats continuaran amb una visita als Aiguamolls de l’Empordà i, de cara a la nit, els joves assistiran al festival Acústica de Figueres. L’endemà es desplaçaran a la platja de Sant Martí d’Empúries i acabaran amb una visita a les ruïnes d’Empúries.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Generalitat assumeix l’explotació del Canal Segarra-Garrigues

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, en nom de la Generalitat…

2 hores fa

Una persona ha mort en un xoc frontal a la C-14 a Ponts

El Servei Català de Trànsit informa que ahir a la tarda es va registrar un…

2 hores fa

Els Mossos detenen un home a Balaguer per temptativa d’homicidi

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home per temptativa d'homicidi a Balaguer. Els…

2 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 03/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 hores fa

Balaguer celebra el X Trofeu Albert Barri

El dissabte passat es va celebrar a Balaguer el X Trofeu Albert Barri, que un…

6 hores fa

Vallfogona de Balaguer ven més de 1.800 tapes de caragols en la Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer ha celebrat la segona edició de la Fira Lo Caragol food aquest…

6 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.