- Destacats Portada

Vallfogona de Balaguer ven més de 1.800 tapes de caragols en la Fira Lo Caragol food

La recepta de la família Farre, veïna del municipi, guanya el Concurs els “Millors Caragols de l’Oest 2024”, que aplega 14 participants amateurs

Vallfogona de Balaguer ha celebrat la segona edició de la Fira Lo Caragol food aquest cap de setmana superant l’èxit de la primera edició. L’Ajuntament del municipi, impulsor de la iniciativa amb la col·laboració de veïns i comerços i entitats locals, fa un excel·lent balanç de la convocatòria. Així ho demostren les xifres. Al llarg dels dos dies del certamen s’han despatxat més de 1.800 tapes de cargols preparades per mitja dotzena de restauradors locals i Es Arraïtzes de Garòs com a restaurant convidat. Això és 500 més que en la primera edició.

Alhora, s’han venut 2.100 consumicions de vi i cervesa artesana elaborats per sis productors del territori, és a dir, 300 més que l’any passat. Segons ha manifestat l’alcalde, Xavier Castellana, “no podem estar més contents de la bona resposta de visitants que hem tingut al llarg de tot el cap de setmana. En aquesta ocasió, a banda de públic de la Noguera també n’hem rebut de Tarragona, Olot, la Franja de Ponent i molts altres indrets de Catalunya”. El primer edil ha agraït la col·laboració de totes les persones que han fet possible la segona edició de la Fira Lo Caragol food, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, l’Aplec del Caragol, la Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll) i la Federació d’Hostaleria de Lleida.

El premi “Els Millors Caragols de l’Oest 2024” s’ha quedat de nou a Vallfogona. El plat presentat per Eloi Farre, una recepta del seu difunt pare Enric, s’ha coronot com la guanyadora del concurs. Així ho ha determinat el jurat, format per Lo Sr. Postu, el membre de la Fecoll Xavi Gaya, el blocaire gastronòmic Jonathan Nuevo (@esmorzardeforquilla.cat), la blocaire i instagramer Dolors Mateu (@ladolorss) i el propietari del restaurant Cal Xirricló de Balaguer, Francesc Molins, després de degustar les 14 receptes presentades per cuiners i cuineres no professionals.

La 2a edició de la Fira Lo Caragol food, celebrada els dies 4 i 5 de maig, ha maridat gastronomia, mercat de productes de proximitat (que ha aplegat una trentena d’elaboradors de Vallfogona de Balaguer i rodalies), música i activitats per als més petits amb protagonistes.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Nit dels Museus posa en valor les tasques d’investigació i educatives que realitzen

El Museu de la Noguera ha obert les portes aquest vespre i s’ha omplert de…

12 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

2 dies fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

2 dies fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.