Baixa l’atur registrat a les comarques de Lleida

L’atur registrat a Lleida ha baixat en 163 persones al febrer i respecte el mateix mes de 2013, el descens ha estat de poc més de dues mil persones, fins a situar-se en gairebé 31.200. Segons Comissions Obreres, per sectors econòmics, en l’últim any ha augmentat el nombre d’aturats a Lleida en l’agricultura, 200 persones més. En canvi, han baixat especialment en la construcció, 1.200 aturats menys, els serveis, 890, i la indústria, 150. El sindicat assegura que més del 37% de la reducció del ‘atur respecte fa un any correspon a immigrants que, en gran part, han marxat del país.

Tant Comissions Obreres com la UGT, demanen controlar l’eufòria a l’hora d’interpretar la reducció de desocupats com a creació d’ocupació i com l’inici d’un canvi de tendència. A més, critiquen que cau la contractació i que la gran majoria dels contractes són temporals i de condicions precàries. Així, segueixen reclamant incntivar l’activitat, derogar la reforma laboral, millorar salaris i pensions i dur a terme una reforma fiscal.

Precisament, UGT destaca que a Lleida han desaparegut més de set mil treballadors autònoms des de l’inici de la crisi, a principis del 2008. En aquest sentit, denuncien que la política d’emprenedoria impulsada pels diferents governs no té els resultats esperats, ja que la meitat dels nous emprenedors no arriben a subsistir més enllà d’un any. El sindicat, juntament amb la confederació de treballadors autònoms de Catalunya, ha implantat un punt d’informació i assessorament pels interessats en endegar un nou projecte empresarial. Funciona amb cita prèvia i ofereix informació legal i altres eines per facilitar l’inici del negoci.

Pel que fa a Catalunya,  s’ha registrat un descens de quasi 4.300 persones en atur el mes de febrer, el que situa la xifra global de persones desocupades en prop dels 630.000. El febrer ha estat el vuitè mes consecutiu amb menys persones aturades de les que hi havia al mateix mes de l’any anterior. Però una de les dades més positiva és l’augment de 11.900 persones afiliades a la Seguretat Social.

Pel que fa a la contractació, a Catalunya s’han registrat 161.000 contractes al febrer, dels quals 20.000 són indefinits i 141.000 temporals. En relació al mes de febrer de l’any passat, s’ha produït un augment del 11% en contractes indefinits i un 10 % en els contractes temporals. Pel que al conjunt d’Espanya, l’atur va baixar al febrer en 1.949 persones respecte al mes anterior. Aquest és el primer descens en un febrer des del 2007. La xifra d’aturats a espanya és de 4,81 milions de persones.

Balaguer Televisió

Missatges recents

FIRA Q 2024

Programa especial realitzat des del recinte firal d'Inpacsa en motiu de Fira Q de Balaguer

9 hores fa

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de…

13 hores fa

L’Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment

L'Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment. Els de Nil…

15 hores fa

Fira Q tanca una nova edició amb bon balanç

Després de dos dies intensos plens d’activitats al Pavelló d’Inpacsa de Balaguer, Fira Q tanca…

1 dia fa

El CF Balaguer renova ‘Josete’ per dues temporades més

José Manuel Tomás Valdovinos, també conegut com a "Josete", ha renovat per dues temporades més amb el CF Balaguer.…

1 dia fa

Balaguer commemora el 40è aniversari del 1r Concurs de mels

El 1984 es va celebrar a Balaguer el primer concurs de mel a la capital…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.