- Destacats Portada

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

El plat fort del certamen seran un mercat de degustació de caragols, que comptarà amb la participació de mitja dotzena de restaurants

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de proximitat. La Fira Lo Caragol food comptarà en la seva segona edició amb un ampli programa d’activitats paral•leles que acompanyen els plats forts del certamen: els mercats i degustacions de plats en els quals els caragols són l’ingredient principal i de productes alimentaris de proximitat. Destaquen els concerts que mariden gastronomia i cultura i que ompliran de música el certamen, la segona edició del qual se celebra aquest cap de setmana (dissabte 4 i diumenge 5 de maig) a l’entorn del Poliespotiu Meritxell Serret.

Enguany la cantautora d’Albesa Aïna Balasch, el conjunt rumbero La Incógnita i el duet de versions Escorça seran els encarregats de posar el toc musical a l’esdeveniment, juntament amb un DJ de Roig Events.

Aïna Balasch serà l’encarregada d’obrir els concerts i actuarà a l’escenari de la Fira de Lo Caragol food dissabte 4 a les 2 del migdia.

El so de la música de La Incógnita animarà la visita al certamen a partir de les 6 de la tarda. La primera jornada de la fira culminarà al ritme de la música que punxi Roig Events. De la mateixa manera, aquest esdeveniment dedicat únic a les nostres contrades dedicat als caragols s’acomiadarà al ritme de les versions que interpretin els Escorça (diumenge 4 a les 14.30 h).

La Fira Lo Caragol food 2024 se celebrarà a Vallfogona de Balaguer el dissabte 4 de maig de la 1 del migdia fins a mitjanit i diumenge 5 de 10 del matí a 4 de la tarda aproximandament. Els plats forts del certamen seran un mercat de degustació de caragols, que comptarà amb la participació de mitja dotzena de restaurants, i un mercat de productes relacionats amb aquest aliment i altres productes alimentaris de km 0.

Ara bé, la programació també inclou competicions com una cursa, un concurs per endevinar quants caragols hi ha en una malla plena d’aquest mol•lusc o un concurs per coronar la millor recepta de caragols elaborada per cuiners amateurs. Lo Sr. Postu, el blocaire gastronòmic Jonathan Nuevo, la cuinera Dolors Mateu i Francesc Molins del restaurant Cal Xirricló integren el jurat que premiarà els “Millos caragols de l’Oest 2024”. Consulteu la programació sencera a firalocaragolfood.cat.

El certamen està organitzada per l’Ajuntament de Vallfogona de Balaguer amb el suport de la Diputació de Lleida i compta amb la complicitat de durant l’Aplec del Caragol de Lleida, la Federació de Colles de l’Aplec

(Fecoll) i la Federació d’Hostaleria de Lleida. Val a dir que durant la primera edició, celebrada l’any passat, es van despatxar més de 1.300 tapes elaborades amb caragols i més de 1.800 consumicions de vi i cerveses de proximitat.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Els Bombers treballen en un incendi d’habitatge al c/Urgell

[gallery link="file" columns="1" size="large" ids="135453,135454,135455"] Els Bombers de la Generalitat treballen des de passat dos…

14 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 13/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

17 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 10/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

17 hores fa

Les excavacions al Pla d’Almatà continuen descobrint informació sobre la Balaguer andalusina

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica…

20 hores fa

Un incendi a la Baronia de Rialb descobreix una plantació de marihuana

Els Bombers de la Generalitat van activar ahir 8 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris…

24 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.