Categories: Comarca

Torrelameu acull els dies 16 i 17 d’abril la 3a Fira de la República Catalana

La tercera Fira de la República Catalana se celebrarà a Torrelameu el dissabte i diumenge 16 i 17 d’abril de 2016. En aquesta fira els visitants podran trobar tota mena de productes etiquetats en català, de proximitat, elaborats i comercialitzats a les comarques lleidatanes. S’esperen una cinquantena de paradistes.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la fira amb la presència de la vicepresidenta, Rosa Pujol, i de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, juntament amb els organitzadors de la fira: la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, i Marta Rovira, de l’Associació Cultural Lo Garrameu.

La vicepresidenta segona, Rosa Pujol, ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquestes iniciatives que aposten per la promoció cultural i ha felicitat els organitzadors de la fira pels èxits aconseguits i els ha encoratjat a seguir treballant com fins ara per la nostra cultura.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, ha manifestat que amb la fira, a més d’oferir un espai a la difusió de tots aquests productes, volen també oferir un punt de trobada festiu, lúdic i familiar de reivindicació. És a dir, un dia de retrobament de tots els que treballem en el camí cap a la independència. L’alcalde ha explicat que enguany s’han organitzat dos dies de fira com a resposta a l’èxit de les edicions anteriors. A més, ha ressaltat que Torrelameu organitza la única fira a tot el país amb la denominació de República Catalana.

Seguidament, la coordinadora de l’ANC de Torrelameu, Judit Mulet, ha desgranat els actes previstos pel dissabte vinent, destacant que a les 17.30 hores, l’actor Toni Albà inaugurarà la fira en el paper del rei Joan Carles I.  A les 19 hores està previst que el conegut personatge Postu presenti el seu llibre “Sóc de l’oest” i a la nit s’ha organitzat el concert de la República amb les actuacions de Joan Reig, Blue Rain i La nevera i altres congelats.

S’han organitzat activitats durant tot el dissabte de caire familiar, com jocs de fusta, tallers de fang, una exposició itinerant sobre el President Macià i un correfocs a la nit a càrrec dels Diables de Lleida.

Posteriorment, la representant de l’Associació cultural Lo Garrameu, Marta Rovira, ha explicat que el diumenge està previst, durant tot el matí, el vermut popular i la tapa literària amb la presentació i signatura dels seus llibres per part dels escriptors Miquel Àngel Estradé, Jordi Calvis, Santiago Vidal, Patricia Gabancho, Ferran Montardit i Andreu Gonzalez.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

18 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

19 hores fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

23 hores fa

El dia de la marmota

Ja hi tornem a ser. Cadascú parla dels resultats de les eleccions segons les seves…

23 hores fa

La Paeria de Balaguer perd la subvenció de la Diputació per a les obres de l’alberg juvenil

L’adjudicació de les obres de la primera i segona planta de l’edifici del Molí de…

23 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 14/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.