Professionals de la salut i l’educació participen en la Jornada Thao d’Educació per a la Salut des de la infància a Balaguer

La Fundació Thao i l’Ajuntament van lliurar una placa a les escoles i llars d’infants de la ciutat distingint-les com a centres col·laboradors. (Foto: Ajuntament Balaguer)

Una cinquantena de professionals de la salut i l’educació van participar dissabte en la Jornada Thao d’Educació per a la Salut des de la infància, un esdeveniment que pretenia facilitar-los eines per millorar la salut física i emocional dels infants. Aquesta jornada es va complementar, diumenge, amb una diada lúdica per a les famílies de la ciutat.

L’encarregat de fer la conferència inaugural va ser el psicòleg, educador i periodista Jaume Funes, que va impartir una lliçó sobre com tenir uns infants i adolescents feliçment saludables. Funes va ressaltar que la clau de la salut no està només en la bona alimentació, sinó que també cal saber gestionar les emocions, donar oportunitats i alternatives i viure en un entorn emocionalment estable. Aquesta conferència va estar precedida per l’acte d’obertura a càrrec de les autoritats i els responsables de la Fundació Thao, impulsora de les jornades.

Posteriorment, els assistents es van dividir en grups per participar en els diversos tallers: ‘Alimentació saludable’, ‘Disseny de programes per a l’educació per a la salut’ i ‘Salut emocional’. Aquestes sessions es van repetir a la tarda, per tal que els assistents poguessin gaudir almenys de dos tallers, i la jornada van finalitzar amb una dinàmica de grup titulada ‘Eines per l’Educació per a la Salut en grup’. Aprofitant l’esdeveniment, es va fer un acte d’agraïment a les escoles i llars d’infants de Balaguer que participen en el Programa Thao.

La Fundació Thao treballa per a la promoció d’hàbits alimentaris saludables entre els infants i les seves famílies per tal de prevenir l’obesitat, tot millorant-ne l’alimentació i fomentant l’exercici físic de manera regular. La ciutat de Balaguer està adherida al programa des de 2008, la qual cosa significa que centres educatius, professionals de la salut i ajuntament treballen de manera coordinada per millorar la salut de les famílies balaguerines. Durant el curs, es fan tallers, jocs, xerrades i obres de teatre per introduir el consum de fruita i verdures en la dieta dels infants i estimular la pràctica de l’esport, així mateix, un cop l’any, es fan mesuraments de pes, altura i perímetre de la cintura.

Balaguer Televisió

Missatges recents

L’escola La Noguera celebra aquest any el seu 50è aniversari

L'escola La Noguera de Balaguer celebra aquest any el seu 50è aniversari. Amb el lema…

3 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 06/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

19 hores fa

‘La última granada’ de Beret detonarà al pavelló Inpacsa de Balaguer el 2 de novembre

La Paeria de Balaguer llença el primer anunci de la Festa Major d’enguany i ho…

2 dies fa

La Generalitat assumeix l’explotació del Canal Segarra-Garrigues

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, en nom de la Generalitat…

2 dies fa

Una persona ha mort en un xoc frontal a la C-14 a Ponts

El Servei Català de Trànsit informa que ahir a la tarda es va registrar un…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home a Balaguer per temptativa d’homicidi

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home per temptativa d'homicidi a Balaguer. Els…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.