Categories: ComarcaCultura

Os de Balaguer recupera el llibre ”Valors Catalans” en homenatge al savi pastor “Samot” veí d’aquesta vila de la Noguera

Os de Balaguer presenta el llibre “Valors Catalans” novel·la escrita per Tomàs Guàrdia, ”Samot”, savi pastor i autor de l’himne d’aquesta vila de principis del segle XX. Ara la seva neboda Montserrat Forcat Guàrdia i la psicòloga Imma Purroy han recuperat “in memoriam” el manuscrit  i ha decidit editar-lo tot descobrint al gran públic la màgia i la poesia d’aquesta singular història que amaga un bon nombre de tradicions catalanes.

L’acte de presentació del llibre s’avança a la diada de Sant Jordi, i tindrà lloc el diumenge 22 d’abril a les 12 h  a la  plaça de la Font  d’Os de Balaguer. Aquesta iniciativa solidària contribuirà amb la venda del llibre a la captació de fons per l’associació AFANOC de nens amb càncer.

L’alcaldessa d’Os de Balaguer Estefania Rufach obrirà l’acte de presentació en el que participaran Montserrat Guàrdia, neboda del autor, i la psicòloga Imma Purroy, impulsores d’aquesta iniciativa que comptaran amb Alexandra Ferrero representant de l’AFANOC.

L’actuació del grup “Vent de Ponent“ i un vermut literari gratuït per a tots els assistents, posara fi aquesta presentació solidària  que s’avança a la diada de Sant Jordi i que omplira la població de llibres i de roses.

Valors Catalans

La novel·la amb pròleg del músic de Jarabe de Palo, Pau Donés, està inspirada a Os de Balaguer on Samot va nèixer. Lily Brick la reconeguda grafitera lleidatana ha estat l’autora de la portada del llibre. En aquest relat l’autor ens convida a endinsar-nos en l’amor, l’alegria i la il·lusió fent una reflexió de vida.

Monserrat Forcat, neboda de l’autor, Samot, vol donar en aquest moment un impuls de motivació a la cultura catalana juntament amb la visió psicològica i emocional de la psicòloga Imma Purroy.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de…

2 hores fa

L’Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment

L'Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment. Els de Nil…

4 hores fa

Fira Q tanca una nova edició amb bon balanç

Després de dos dies intensos plens d’activitats al Pavelló d’Inpacsa de Balaguer, Fira Q tanca…

19 hores fa

El CF Balaguer renova ‘Josete’ per dues temporades més

José Manuel Tomás Valdovinos, també conegut com a "Josete", ha renovat per dues temporades més amb el CF Balaguer.…

1 dia fa

Balaguer commemora el 40è aniversari del 1r Concurs de mels

El 1984 es va celebrar a Balaguer el primer concurs de mel a la capital…

1 dia fa

Fira Q torna a apostar pel Saló de l’Energia de les Terres de Lleida

L’edició 2024 de Fira Q torna a apostar pel Saló de l’Energia de les Terres…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.