Categories: Societat

Menàrguens organitza aquest dissabte un espectacle poètic i musical

El dia 22 d’abril, a les 9 del vespre, Menàrguens celebra un acte poètic i musical concebut a partir de clàssics del rock, la Nova Cançó, la cançó francesa, el folk i el músical, que porta per tiítol “Quan veig la teva força…”.

L’objectiu és parlar dels temps convulsos que vivim a través dels versos d’un grapat d’artistes d’aquests estils musicals. D’aquesta manera, recitant les lletres de les cançons, totes elles en català, es vol posar de manifest la qualitat literària d’uns textos que, alhora, fan reflexionar sobre la condició humana.

“Plourà molt fort” , de Bob Dylan; “Un altre dia al paradís”, de Phil Collins; “Ària de la mare”, del musical Mar i cel; “Homes semblants”, de Francis Cabrel, i “Bàrbara”, de Jacques Prévert, són cançons que esdevenen un crit d’alerta a la consciència de tots plegats davant els estralls que subjuguen un món, sovint, massa indolent.

“El metec”, de Georges Moustaki; “Herois”, de David Bowie, i “La gent té el poder”, de Patti Smith ens parlen de la capacitat de resistència davant de la barbàrie i de la batalla que ha de lliurar l’ésser humà per combatre la crueltat que l’home és capaç d’infligir al seu semblant perquè no el reconeix com a home. I, finalment, poemes com “Si fossis terra”, de Miquel Martí i Pol; “Lluna plena”, de Neil Young; “Fes-me ballar fins que l’amor s’acabi”, de Leonard Cohen; “Dibuix” i “Amor particular”, de Lluís Llach situen en un primer pla l’amor. “L’afirmació de la vida, de la felicitat, del creixement i de la llibertat propis, està arrelada a la pròpia capacitat d’estimar”, ens diu el filòsof Erich Fromm. És així com l’amor pot esdevenir l’experiència vital més revolucionària que ens convoca a treballar per assolir un món més just, més solidari i més feliç.

Tots els textos els reciten veïns de Menàrguens de diferentes edats, acompanyats per la banda Ypsilon que ha creat i adaptat la música per aquest espectacle. Els components de Ypsilon són nascuts a Menàrguens o vinculats al poble, aquests tocaran música amb més de 20 instruments diferents d’arreu del món com podrien ser: Hanpad, Didgeridoo, Kalimba, Djembe, Guitarra i melòdica entre d’altres.

Balaguer Televisió

Missatges recents

FIRA Q 2024

Programa especial realitzat des del recinte firal d'Inpacsa en motiu de Fira Q de Balaguer

4 hores fa

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de…

8 hores fa

L’Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment

L'Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment. Els de Nil…

10 hores fa

Fira Q tanca una nova edició amb bon balanç

Després de dos dies intensos plens d’activitats al Pavelló d’Inpacsa de Balaguer, Fira Q tanca…

1 dia fa

El CF Balaguer renova ‘Josete’ per dues temporades més

José Manuel Tomás Valdovinos, també conegut com a "Josete", ha renovat per dues temporades més amb el CF Balaguer.…

1 dia fa

Balaguer commemora el 40è aniversari del 1r Concurs de mels

El 1984 es va celebrar a Balaguer el primer concurs de mel a la capital…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.