- Destacats Portada

La Paeria de Balaguer presentarà a la ciutadania l’esborrany del Pla Estratègic de Cultura

Un cop es presenti a la ciutadania el proper 2 de desembre s’establirà un període per poder fer noves aportacions al Pla

La Paeria de Balaguer presentarà a la ciutadania el Pla Estratègic de Cultura (PEC) el proper 2 de desembre. La presentació es farà a la sala d’actes de la casa de la Paeria i tindrà lloc després de les darreres sessions de treball de la setmana passada amb l’equip de govern i els grups de l’oposició, unes sessions en les quals tothom hi va poder dir la seva i fer les aportacions que van creure oportunes. Tot i això, un cop es presenti a la ciutadania, s’establirà un nou període per fer esmenes si així algú ho creu convenient. Així ho explica el paer de Cultura, Arnau Torrente, que diu el PEC es troba ja a la recta final i que l’objectiu és portar-lo a aprovació en el ple del mes de gener.

Fins ara, segons li ha comunicat l’empresa que elabora el Pla al mateix paer de Cultura, hi ha hagut una bona predisposició i acollida per part de l’oposició perquè el PEC “pugui tirar endavant i es pugui implementar”.

El PEC vol ser un pla de ciutat per fixar i executar les actuacions a nivell cultural durant els propers 8, 10 anys i que es pugui desenvolupar més enllà dels propis mandats de legislatura. En aquest sentit estableix quatre línies estratègiques a seguir per al desenvolupament de l’acció cultural local: una d’elles és la de construir i desenvolupar un model de governança participativa. En relació a aquesta línia, el paer de Cultura, Arnau Torrente, ha assenyalat que una de les mesures que s’estableix és la  redifinició de l’IMPIC, “que ha de passar a ser un organisme amb més participació de la ciutadania i que aquesta tingui més pes a l’hora de prendre decisions”.

Una altra de les línies que s’estableix és “potenciar i incloure els creadors locals en el dia a dia cultural de la ciutat i una altra fer un pas endavant amb propostes de caire contemporani”, segons també comenta Arnau Torrente.

La quarta línia estratègica és la de reduir les desigualtats i barreres d’accés i contribució a la cultura per tal d’augmentar, d’una banda, el reconeixement i la legitimitat social de l’acció cultural i, de l’altra, la cohesió de al comunitat territorial.

La presentació del PEC es farà a la sala d’actes de la casa de la Paeria el 2 de desembre a les 8 del vespre.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

L’escola La Noguera celebra aquest any el seu 50è aniversari

L'escola La Noguera de Balaguer celebra aquest any el seu 50è aniversari. Amb el lema…

34 minuts fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 06/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

17 hores fa

‘La última granada’ de Beret detonarà al pavelló Inpacsa de Balaguer el 2 de novembre

La Paeria de Balaguer llença el primer anunci de la Festa Major d’enguany i ho…

2 dies fa

La Generalitat assumeix l’explotació del Canal Segarra-Garrigues

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, en nom de la Generalitat…

2 dies fa

Una persona ha mort en un xoc frontal a la C-14 a Ponts

El Servei Català de Trànsit informa que ahir a la tarda es va registrar un…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home a Balaguer per temptativa d’homicidi

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home per temptativa d'homicidi a Balaguer. Els…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.