Categories: FIRMES

Emigrant

Faig un glop de cafè, encenc l’ordinador i entro al Facebook. Obro una altra finestra amb La Vanguardia, l’edició online. Me la miro i segueixo, entre glop i glop, tafanejant per les edicions digitals d’altres diaris generalistes.  “Com m’agradaria tenir un diari de veritat a la mà!” Penso per dins – com quan a Balaguer obria la porta de casa al matí, encara amb pijama, i el repartidor ja ens havia deixat el diari, el suplement i tota aquella paperassa a la porta.

He de reconèixer que el que llegeixo generalment no m’agrada i sovint m’indigna. La realitat política d’avui és tant o més amarga que aquest cafè xinès al que tampoc m’acostumo.

– Per què ho fas? Em pregunta la Liu Hoi Wai, també en pijama, un tassa de té verd a la mà, i un anglès amb fort accent asiàtic.

-Per què faig, el què? li contesto mentre segueixo saltant de finestra en finestra

– Llegir aquestes pàgines que sempre et fan enfadar, cada matí…

– Perquè fer-ho és quelcom que m’apropa a casa, i em fa part activa, d’alguna manera, de la problemàtica diària de molta gent que m’estimo. No sempre han dut males notícies aquests diaris, no sempre la política ha estat podrida i no sempre llegir la premsa als matins havia estat una activitat tant punyent… Però segur que tot canviarà, aviat, un altre cop!

Visc a Hong Kong. Sóc cuiner i balaguerí. Vaig marxar a conèixer món amb la previsió de tornar al cap d’uns mesos i aquí segueixo, tres anys després, assabentant-me de l’actualitat del meu país a través d’una petita pantalla de catorze polsades. Cada nou segell al passaport m’ha fet més crític i menys transigent amb l’activitat política i social actual d’Espanya, quan la considero injusta. És per això, que quan algú em va oferir la possibilitat d’escriure articles d’opinió a Balaguer Televisió, i poder explicar com a emigrant català el que penso sobre l’actualitat de casa, em va semblar una idea fantàstica.

– Per què ho fas? això de generar-te enemics, sent tant explícit en la teva crítica a través les xarxes socials. Et portarà problemes! – em repeteix constantment la meva mare, a qui no li agrada que em posicioni tant obertament, a través d’un whatsapp .

– Ho faig per que no sabria afrontar la vida d’una altra forma, que no fos dir el que penso i dir-ho de la forma que ho penso. Perquè estic fart de la gent calli davant la situació a la que uns tercers ens han portat i perquè no entenc una democràcia que no es basi en l’opinió de la gent que la constitueix. Crec que molta gent mereix ser senyalada, i molta premissa que volen fer-nos creure ha de ser qüestionada. Callar, penso, ens fa d’alguna manera còmplices de les accions que interiorment condemnem.

És possible que la meva opinió en aquest espai no agradi a molta gent, i tant de bo, espero, així sigui.

 

Balaguer Televisió

Compartir
Publicat per
Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

13 hores fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

14 hores fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

14 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.