Categories: Societat

La Fira Slow Food d’Alimentació i Salut arriba ja a la VIIª edició

Balaguer acollirà de nou la Fira Slow Food d’Alimentació i Salut organitzada per l’associació Slow Food Terres de Lleida i que se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre a al pavelló firal d’Inpacsa de Balaguer. La creixent sensibilització pel consum ecològic, responsable i sostenible, i la participació desinteressada de conferenciants, cuiners i voluntaris ha fet possible la consolidació d’aquesta fira que arriba a la setena edició.

La fira consta de diverses seccions i activitats: mercat de la terra, conferències, tallers, degustacions i un bar-restaurant Slow Food. L’esdeveniment pretén apropar els petits productors i els consumidors, recuperar els hàbits alimentaris de la cuina de temporada i de proximitat i fer difusió de les teràpies naturals que es troben en la saviesa popular i ancestral.

Està organitzada per Slow Food Terres de Lleida i Dolça Revolució, ambdues associacions amb seu a Balaguer, i pretén ser una fira diferent ja que integra la promoció del la producció ecològica i de proximitat, la divulgació del coneixement i la crítica constructiva al sistema sanitari, proporcionant i creant alternatives naturals “low cost” als tractaments convencionals.

La fira compta amb un ampli programa de conferències i noms rellevants dins el món de la salut. Professionals i investigadors que parlaran sobre temes tan diversos com la geobiologia i la salut a l’habitatge, erotisme i des-erotització com a causa de malalties, control mental del dolor, des-medicalització de malalties, agricultura regenerativa, aplicació d’aigua de mar en l’agricultura, aplicacions i usos terapèutics del cànnabis, etc. Degut a la previsió d’un augment notable de l’afluència, aquest any s’amplia la capacitat de les dues sales de conferències fins a 1000 i 500 persones respectivament.

Aquesta VIIª edició participa un gran cartell de noms rellevants dins del món de l’alimentació i la salut. Suzanne Powell, escriptora i divulgadora, presentarà i firmarà el seu pròxim llibre “Menús conscientes”, Mariano Bueno, escriptor, Emilio Carrillo, consultor de la ONU i expert en desenvolupant, Pedro Ródenas, naturòpata i fundador de la revista Integral, Josep Pàmies, activista, Félix Rodrigo Mora, escriptor, historiador i filòsof, Dr. Manuel Guzmán, catedràtic de bioquímica i biologia molecular, etc.

Un dels actes principals de la fira és la taula rodona de testimonis, on diferents persones expliquen la seva experiència amb diferents problemes de salut i com han trobat remeis naturals alternatius als convencionals. Aquest acte estarà moderat per Mercedes Milà, presentadora de TV, i persona implicada amb l’associació. Mercedes ha pogut experimentar de primera mà l’ús d’algunes barreges de plantes en problemes de salut.

En el Mercat de la Terra pretén promocionar els petits productors artesanals i de proximitat. S’hi poden trobar aliments ecològics, plantes medicinals, seques i vives, ungüents, cosmètics naturals, etc.

El mercat de la terra aquest any s’ha ampliat en superfície i acull uns 70 expositors, amb aliments de tot tipus, cosmètica natural, formatges de llet crua,… fet per petits productors de proximitat, artesanals i ecològics.

També es pot gaudir d’un bon nombre de tallers i degustacions pensats per posar a la pràctica els sentits i habilitats. En la línia de compartir coneixement, són els mateixos expositors que realitzen bona part dels tallers i degustacions i expliquen les tècniques i secrets de l’elaboració dels seus productes. Hi haurà degustacions guiades, on els productors explicaran de primera mà com estan elaborats i com s’han de menjar per extreure’n totes les qualitats. Vins blancs, rosats i negres, cerveses artesanes, xocolates, productes de mel, formatges, etc.

Tot l’esdeveniment és porta a termes gràcies a la participació de 50 voluntaris que s’impliquen tot el cap de setmana i a la col•laboració de l’Ajuntament de Balaguer, en la cessió del pavelló i el suport econòmic.

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 14/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

7 hores fa

Balaguer avança en matèria urbanística: Nova pista de pumptrack i obres de millora a les piscines del secà

Balaguer incorpora dins els equipaments esportius un nou circuit pumptrack situat a la zona del…

11 hores fa

Els Bombers treballen en un incendi d’habitatge al c/Urgell

[gallery link="file" columns="1" size="large" ids="135453,135454,135455"] Els Bombers de la Generalitat treballen des de passat dos…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 13/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 10/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

Les excavacions al Pla d’Almatà continuen descobrint informació sobre la Balaguer andalusina

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.