- Destacats Portada

Balaguer homenatja Margarida de Montferrat amb un mural

La Paeria de Balaguer presenta aquest dissabte el mural en homenatge a la comtessa d’Urgell en el marc de l’Harpia

Oriol Arumí pinta el mural en homenatge a Marguerida de Montferrat (Foto: Paeria de Balaguer)

L’any 1420 moria, lluny de la capital de la Noguera, Margarida de Montferrat. Comtesa de Balaguer nascuda a Itàlia, dona de cultura i la última gran comtesa del Comtat d’Urgell. Ja fa anys que dona nom a la biblioteca local i ara, 600 anys després, torna a Balaguer. Ho fa en forma de mural i en el marc d’una edició especial de l’Harpia dissenyada expressament pel moment actual.

 El dissabte 3 d’octubre, a un quart de dos del migdia la ciutat de Balaguer presentarà el mural encarregat a l’artista Oriol Arumí per posar en valor la figura de Margarida de Montferrat. El lloc escollit no és fortuït; la plaça Comtes d’Urgell. Des d’allí vigilarà un museu que guarda la seva història i la del seu llinatge.

Des de l’Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer es vol fer “una aposta decidida perquè l’art urbà ajudi a explicar la idiosincràsia de la capital” tal i com explica el paer de cultura Arnau Torrente. “Aquest mural, igual que l’escultura ‘Rovelló’, en homenatge a Josep Vallverdú, presentada tot just fa 15 dies o la resta de pintures que formaran part del projecte ‘balcons il·lustrats’ ens han d’ajudar a posar en valor la nostra història i fer-la arribar a tothom”.

Projecte Balcons il·lustrats

Paeria de Balaguer fent una aposta per l’art urbà, amb una visió social i professional, vol iniciar un projecte de micro-urbanisme de contorn urbà i busca intervenir a la ciutat a través de la pintura mural.

La prioritat és recuperar espais ara oblidats pels ciutadans, indrets poc atractius i fins i tot espais degradats mitjançant la creació de murals en mitgeres.

Allò que era un racó, un lloc estèticament desapercebut, ha de passar a ser en pocs dies un espai singular del barri que doni a conèixer els personatges de la història local. Personatges de Balaguer, del món de la literatura, de l’art, de l’esport, de la cultura, de la política, … que hagin destacat en algun camp. Tots ells en un finestral o en un balcó per tal d’integrar-se en el paisatge urbà.

Serà la ciutadania l’encarregada d’escollir els propers personatge a immortalitzar tot i que la Paeria ja ha anunciat que està buscant ubicació al mural dedicat a Teresa Pàmies i que no es va poder materialitzar durant l’any del centenari de l’escriptora.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

FIRA Q 2024

Programa especial realitzat des del recinte firal d'Inpacsa en motiu de Fira Q de Balaguer

12 hores fa

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de…

15 hores fa

L’Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment

L'Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment. Els de Nil…

18 hores fa

Fira Q tanca una nova edició amb bon balanç

Després de dos dies intensos plens d’activitats al Pavelló d’Inpacsa de Balaguer, Fira Q tanca…

1 dia fa

El CF Balaguer renova ‘Josete’ per dues temporades més

José Manuel Tomás Valdovinos, també conegut com a "Josete", ha renovat per dues temporades més amb el CF Balaguer.…

2 dies fa

Balaguer commemora el 40è aniversari del 1r Concurs de mels

El 1984 es va celebrar a Balaguer el primer concurs de mel a la capital…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.