Categories: Comarca

Artesa de Segre continuarà treballant en el Pla de Barris 2014

Ajuntament Artesa de Segre

L’Ajuntament d’Artesa de Segre manté el compromís de tirar endavant el Pla de Barris del nucli antic tot i l’aturada de les ajudes per part de la Generalitat, que en finança el 50 per cent del cost. De fet, en la darrera reunió de seguiment, que va tenir lloc a finals de novembre, des de la mateixa administració catalana es va felicitar el consistori artesenc per la seva actitud envers aquest projecte.

L’elogi es deu al fet que la segona fase de l’obra, la reforma de la plaça Major, ja s’ha executat sense saber quan es cobraria el 50% corresponent a la Generalitat, que ja havia anunciat la congelació del programa. De totes maneres, en aquesta darrera reunió es va confirmar la voluntat del consistori de continuar amb el projecte i executar la reforma dels porxos de la plaça l’any vinent, una obra valorada en 29.000 euros. El 50 per cent del cost, com marca el programa, correspon a la Generalitat i no s’ha confirmat quan es podrà rebre. De l’altra meitat, 2.900 euros corresponen a l’Ajuntament, 6.000 euros procediran d’una subvenció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la resta serà aportació veïnal.
Fins ara s’han invertit més de 535.000 euros dels més 1,3 milions en què està pressupostat tot el projecte integral de reforma. D’aquestes inversions, en el marc del programa Pla de Barris la Generalitat ha aportat gairebé 89.000 euros. Per arribar al 50% que li correspon, en falten 178.000. Per ara els ha avançat l’Ajuntament, que espera recuperar-los quan es reprengui el programa d’ajudes. L’altra meitat de la inversió compta amb subvencions ja confirmades del PUOSC i de l’IEI per valor de més de 110.000 euros.
Cal recordar que el programa integral inclou una tercera fase al carrer Bisbe Bernaus, encara sense data. Així mateix, fins ara, a banda de la plaça Major, s’han reformat els carrers Sant Joan i Carnisseries i també s’han fet millores al museu i al rentador.
Balaguer Televisió

Missatges recents

Un incendi a la Baronia de Rialb descobreix una plantació de marihuana

Els Bombers de la Generalitat van activar ahir 8 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris…

1 hora fa

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’ celebrat aquest dilluns al…

16 hores fa

Entr’Acte Teatre estrena l’obra ‘La permanent’

El grup Entr'Acte Teatre estrenarà el pròxim 2 de juny una nova obra, 'La Permanent',…

18 hores fa

Artesa de Segre celebrarà la 3a Mostra d’Espais de diversitat cultural i entitats

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, juntament amb l'Ajuntament d'Artesa de…

19 hores fa

Balaguer tornarà a l’època medieval del 23 al 26 de maig

Balaguer es tornarà a vestir d’època per la Festa Medieval de l’Harpia. Des del 23…

22 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.