Categories: Comarca

L’aparcament a Mont-rebei s’haurà de reservar per internet

ACN La Fundació Catalunya-La Pedrera ha acordat amb l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) la millora de la gestió de l’accés al Congost de Mont-rebei. Entre les mesures es posen en marxa, abans de les vacances de Setmana Sant destaca, nou sistema de reserva prèvia online de la plaça d’aparcament de la Masieta i la informació en temps real de l’estat de l’aparcament amb un panell lluminós a l’accés nord del Congost (des de Pont de Montanyana). A través de la reserva online s’oferiran 150 places al dia. L’objectiu de les mesures adoptades és minimitzar els problemes de massificació i millorar la visita. Amb l’aplicació d’aquestes mesures s’han volgut anticipar a una possible massificació de visitants en moments puntuals al Congost, i al mateix temps guanyar tranquil·litat pels visitants.

El sistema de reserva online estarà disponible aviat al web de la Fundació Catalunya-La Pedrera (www.congostdemontrebei.cat) i permetrà als visitants planificar anticipadament la seva visita i evitar desplaçaments i aglomeracions a la zona. La Fundació realitzarà una campanya de difusió per a informar a la ciutadania del nou servei de reserves online.

Amb l’objectiu de millorar la gestió i recursos del punt d’informació de la Masieta s’ampliaran els dies i horaris d’atenció al visitant. El punt d’informació ampliarà l’atenció al visitant obrint tots els divendres, dissabtes, diumenges, festius i ponts de febrer a desembre (i del 15 de juliol a l’11 de setembre cada dia). L’horari serà de 8.30 a 17 h (fins a les 19 h entre el 15 de març i el 15 d’octubre).

El personal d’atenció al visitant s’incrementarà l’equip humà que atén als visitants al punt d’informació. Un total de 7 persones cobriran els diferents torns necessaris per atendre als visitants durant el nou calendari i horari establert. Fora de les hores d’obertura es tancarà l’aparcament per a facilitar la gestió de les reserves. Dins de l’aparcament de la Masieta no estarà permesa l’acampada i pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l’entrada d’autocaravanes.

A més a més, de manera coordinada, en els tres accessos a la zona del Congost, s’instal·larà un panell de normes de comportament del visitant en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es realitzaran enquestes per conèixer el perfil dels visitants i la seva satisfacció de cara a poder implementar millores en el futur.

La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el Congost de Mont-rebei des de l’any 1999 quan el va adquirir per incorporar-lo a la seva Xarxa d’Espais Natura amb l’objectiu de conservar el seu patrimoni natural i preservar-lo per a futures generacions.

L’any 2016 la Fundació va posar en funcionament el punt d’informació al visitant de la Masieta situat al km 8 de la carretera del Pont de Montanyana a Sant Esteve de la Sarga. Aquest punt d’informació és important no només pels serveis que presta als visitants sinó també per la sostenibilitat econòmica de l’Espai que ha d’anar tendint a l’autofinançament.

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 07/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

5 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: La Fira dels Somnis recapta 55.000 € per a la investigació del càncer infantil

El passat diumenge es va celebrar a Balaguer una gran jornada solidària. Parlem de la…

5 hores fa

Rècord d’inscripcions a la 4a edició del torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’

Arriba la quarta edició del torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’ amb rècord d’inscripcions. Dilluns 13…

9 hores fa

L’escola La Noguera celebra aquest any el seu 50è aniversari

L'escola La Noguera de Balaguer celebra aquest any el seu 50è aniversari. Amb el lema…

14 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 06/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

‘La última granada’ de Beret detonarà al pavelló Inpacsa de Balaguer el 2 de novembre

La Paeria de Balaguer llença el primer anunci de la Festa Major d’enguany i ho…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.