Categories: Esports

Albert Hermoso, camí de Rio

Os de Balaguer és el punt neuràlgic de la seva vida però sovint viatja arreu del món competint amb els seus cavalls. La pròxima parada, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Amb 37 anys, el genet Albert Hermoso ha aconseguit que la disciplina de concurs complet tingui representació espanyola ens unes olimpíades després de 20 anys. La vida del protagonista d’avui podria ser ben bé de pel·lícula. Una història que començaria amb la imatge d’un nen que amb només 4 anys ajudava al seu avi a ferrar mules i cavalls. Ara sent un genet reconegut internacionalment, està a les portes de la competició més important per un esportista. Camí de Rio, és com ens trobem avui a Albert Hermoso.

———-

Així és com comença el dia el genet balaguerí Albert Hermoso a poques setmanes de participar als Jocs Olímpics. Avui toca sessió de gimnàs amb en Francesc Corbí, preparador físic d’esportistes d’alt nivell. Unes sessions que tenen com a objectiu que el genet arribi amb les millors condicions físiques a la cita olímpica. Serà la primera vegada després de 20 anys que Espanya tindrà representació en unes olimpíades en la categoria de concurs complet d’equitació.

El treball principal però, té lloc a l’Hípica Els Serrats d’Os de Balaguer on Hermoso forma i prepara els cavalls de competició. En aquest poble de la Noguera és on el genet ha viscut gran part de la seva vida i on va començar la seva afició pels cavalls. Amb anys i moltes hores de treball, Hermoso ha aconseguit una fita, que als seus inicis, mai hagués imaginat.

La seva trajectòria comença ben aviat. Hermoso porta els cavalls a la sang. Nét del ferrador del poble des de ben petit amb quatre anys, ja volia ajudar al seu avi. Com a recompensa, si ho feia bé, ell li deixava muntar les mules de tornada als seus amos. En aquesta època és quan un dia coneix a en Miquel Alemany, un amic de la família, que s’havia comprat una euga. L’aleshores nen queda enlluernat fins que en Miquel el convida muntar-la. Avui en dia, és el seu soci.

El destí el va portar a formar-se tant a França com a Anglaterra on combinava la feina de mosso de quadra amb entrenaments que el van permetre un dia debutar en la disciplina de Concurs Complet en competicions internacionals. Una trajectòria que el portarà fins Brasil el proper mes d’agost i que ell defineix com a divertida.

La seva disciplina no depèn només d’ell mateix sinó del binomi amb el cavall. Un animal que des de sempre l’ha fascinat i amb el que té una relació especial que explica, es sustenta en 3 pilars.

El cavall que participarà als jocs és l’Hito, un mascle que va arribar a la quadra amb 4 anys i que ara amb 14 es troba en una etapa de plenitud esportiva. Hermoso ha planificat un entrenament especialment per a ell per tal de que es trobi en plena forma abans de la cita olímpica.

L’Albert està recolzat per un gran equip. Una de les feines importants és la que fa el ferrador. Ell és l’encarregat de donar el màxim confort i comoditat als cavalls.

Per desplaçar-se fins Brasil, l’Hito viatjarà per primer cop amb avió. Tot i que es tracta de cavalls acostumats a viatjar aquest fet preocupa al genet.

El viatge el preocupa més que no pas la incidència del virus Zika, aspecte al que l’Albert vol treure importància.

Haver aconseguit la plaça olímpica és tota una victòria per a la gent que coneix a l’Albert. Una experiència fins ara desconeguda per al genet i de la que li recomanen gaudir al màxim.

 

Balaguer Televisió

Missatges recents

FIRA Q 2024

Programa especial realitzat des del recinte firal d'Inpacsa en motiu de Fira Q de Balaguer

13 hores fa

Vallfogona de Balaguer organitza la 2a Fira Lo Caragol food

Vallfogona de Balaguer serà per segon any la capital dels caragols i els productes de…

17 hores fa

L’Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment

L'Artesa de Segre abraça la permanència a força de futbol i sentiment. Els de Nil…

19 hores fa

Fira Q tanca una nova edició amb bon balanç

Després de dos dies intensos plens d’activitats al Pavelló d’Inpacsa de Balaguer, Fira Q tanca…

1 dia fa

El CF Balaguer renova ‘Josete’ per dues temporades més

José Manuel Tomás Valdovinos, també conegut com a "Josete", ha renovat per dues temporades més amb el CF Balaguer.…

2 dies fa

Balaguer commemora el 40è aniversari del 1r Concurs de mels

El 1984 es va celebrar a Balaguer el primer concurs de mel a la capital…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.