- Destacats Portada

Àger compra un bancal a l’entrada del municipi per fer-hi aparcament dissuasori, zona de lleure i una nova bàscula municipal

El consistori d’Àger ha comprat un bancal d’11.968 m2, per un import de 57.2019,26 euros, per a establir-hi un aparcament dissuasori que eviti que els vehicles dels visitants entrin dins del nucli urbà de la població.

Nou bancal adquirit per l’Ajuntament d’Àger a l’entrada del municipi (Foto: AJ. Àger)
Nou bancal adquirit per l’Ajuntament d’Àger a l’entrada del municipi (Foto: AJ. Àger)

La compra també permetrà, per part de la Generalitat de Catalunya, l’arranjament de l’accés al camí per accedir al Centre d’Observació de l’Univers (COU), la zona d’enlairament i vol del Montsec d’Ares, i a les explotacions agràries i agropecuàries de la zona, que actualment tenen moltes dificultats per a poder fer-hi arribar els vehicles pesants. A més a més, aprofitant la disponibilitat d’espai, els responsables municipals també volen traslladar-hi la nova bàscula municipal, que modernitzarà i optimitzarà el funcionament de l’actual, i enjardinar i adequar l’entorn, per a ubicar-hi una zona de passeig saludable i de lleure per a la població.

L’alcaldessa, Mireia Burgués, ha exposat que “amb la regularització i adequació d’aquest bancal com a aparcament dissuasori, alliberarem el nucli urbà de vehicles dels visitants que venen a gaudir del meravellós entorn natural, del nostre cel i de la qualitat de vida que tenim al municipi d’Àger. Així, farem un altre pas cap a la peatonalització del centre, augmentarem el nostre potencial turístic i la qualitat dels serveis i de l’accés a les seves granges, que com a administració local hem de donar a les nostres persones pageses i ramaderes. Finalment, i això ens fa especial il·lusió, també disposarem d’un nou espai per a establir una altra zona verda de lleure, passeig i activitats familiars i saludables, que ens permetin seguir augmentant el benestar dels agerencs i les agerenques”.

Inici de l’elaboració del projecte
El bancal era propietat de la Sareb i ja era utilitzat com aparcament, de manera parcial, espontània i sense regularitzar, per part de la població. Aquestes pròximes setmanes, els serveis municipals iniciaran l’elaboració del projecte d’adequació d’aquest nou espai municipal, per a transformar-lo, al mateix temps que, gràcies a disposar d’aquest nou terreny públic, el Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a millorar l’accés al camí del COU i de la zona d’enlairament i vol del Montsec d’Ares, que també dona servei a diverses granges de la població.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

‘La última granada’ de Beret detonarà al pavelló Inpacsa de Balaguer el 2 de novembre

La Paeria de Balaguer llença el primer anunci de la Festa Major d’enguany i ho…

12 hores fa

La Generalitat assumeix l’explotació del Canal Segarra-Garrigues

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, en nom de la Generalitat…

14 hores fa

Una persona ha mort en un xoc frontal a la C-14 a Ponts

El Servei Català de Trànsit informa que ahir a la tarda es va registrar un…

15 hores fa

Els Mossos detenen un home a Balaguer per temptativa d’homicidi

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home per temptativa d'homicidi a Balaguer. Els…

15 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 03/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

16 hores fa

Balaguer celebra el X Trofeu Albert Barri

El dissabte passat es va celebrar a Balaguer el X Trofeu Albert Barri, que un…

18 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.