Categories: Comarca

El Tren dels Llacs amplia l’oferta i farà 30 viatges a partir del 14 d’abril

El Tren dels Llacs de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tornarà a circular a partir del dissabte, 14 d’abril. El tren històric que uneix Lleida i la Pobla de Segur es posa en marxa fins al mes de novembre, amb una ocupació prevista del 98% i amb l’objectiu d’assolir els 7.588 viatgers de la darrera temporada. Aquesta serà la desena edició del Tren dels Llacs i es faran un total de 30 viatges, a les 26 circulacions amb el tren històric i 4 circulacions durant l’estiu amb el panoràmic. Els viatgers podran optar per dur a terme un seguit de visites guiades, tant a la Pobla de Segur com a altres punts del Pallars Jussà. A l’anada rebran l’estoig de benvinguda, format per diferents productes gastronòmics locals, i a la tornada s’oferirà un tast de coca de recapte de Balaguer.
L’itinerari fa sortida de Lleida a les 10.40 h i arriba a La Pobla a les 12.35 h. La tornada s’efectua a les 17 h i arriba a la destinació, Lleida, a les 19 h. Les tarifes del Tren dels Llacs són de 31 euros el bitllet d’adult i 17 euros el bitllet infantil. Els grups de més de 20 persones tenen un descompte especial i els nens a partir de 3 anys accedeixen gratuïtament.

El Tren dels Llacs va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments dels municipis de la línia, per convertir-lo en un referent per a la dinamització econòmica del territori.

Ruta dels Llacs cicloturística

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha presentat aquest dilluns en el si de la Comissió de seguiment del servei de transports de passatgers Lleida – La Pobla – Esterri d’Àneu l’estudi de viabilitat i traçat que ha elaborat el Departament de Territori i Sostenibilitat per a crear la via cicloturística Lleida-la Pobla, Ruta dels Llacs, en el corredor del ferrocarril entre Lleida i la Pobla i amb connexions amb la línia d’FGC. Aquesta ruta s’emmarca en la xarxa de vies cicloturístiques que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat per potenciar el cicloturisme, activitat que combina pràctica esportiva i turisme i que té un important potencial econòmic.

La iniciativa representa un nou model de mobilitat que combina la bicicleta i el tren i permetrà dinamitzar la línia Lleida – la Pobla, alhora que posar en valor el territori de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. La Ruta dels Llacs que connectarà amb la Intercatalunya (Lleida – Girona), tindrà una longitud de 125 quilòmetres, dels quals 98 seran ciclables i 25 es faran en tren. En total, la inversió estimada és de prop de 4 MEUR.

La ruta transcorrerà per 13 municipis i en el seu traçat s’aprofitaran principalment camins de servei de la línia del ferrocarril, trams de vies verdes o camins pedalables ja existents o en projecte, així com camins rurals o forestals i carreteres locals.

El traçat es pot dividir en tres itineraris: Lleida – Sant Llorenç de Montgai per Balaguer: 52 quilòmetres ciclables; Sant Llorenç de Montgai – Cellers: 27 quilòmetres; Cellers – la Pobla de Segur per Tremp: 46 quilòmetres ciclables.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

19 segons fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

1 dia fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.