Tiurana celebrarà el Festival de Contes el cap de setmana del 18 i 19 d’agost

Tiurana ho té tot preparat per convertir-se en un gran escenari de conte el cap de setmana del 18 i 19 d’agost. La localitat de la Noguera acollirà la novena edició del Festival de Contes, un certamen de referència que inclou una gran varietat d’activitats gratuïtes adreçades a un públic familiar amb els més petits com a grans protagonistes.

Aquest dimarts al matí, la Sala Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir la presentació oficial, en un acte on es van desgranar els detalls i el programa del festival, i que va comptar amb la presència de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, de l’alcalde de Tiurana, Àngel Villarte i de la tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Anaïs Capellades.

Tallers de contes, exposicions, presentacions i paradetes de llibres, jocs tradicionals i una gran varietat d’espectacles conformen l’àmplia oferta d’un festival que compta amb quatre escenaris: l’Ermita Mare de Déu de Solés, Foc del Pelegrí, la Plaça del Pou i la Sala d’Actes de l’Ajuntament.

Rosa Pujol va felicitar l’Ajuntament de Tiurana “per aquest festival ja consolidat i que va adreçat, especialment, als més petits de la casa, i que combina cultura i turisme, ja que permet als visitants conèixer el poble de Tiurana”. El festival, amb un pressupost de 3.000 euros, té el suport de l’IEI, a través de la Línia de Projectes Culturals que cobreix quasi el 50 per cent de la despesa. Pujol considera “vital aquesta línia de projectes”, ja que “ens permet ajudar a desplegar la cultura pel territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tiurana va explicar que el festival és una manera de donar vida i rejovenir el poble durant uns dies. “Tiurana ha patit molt pel tema del pantà de Rialp i amb aquest festival, d’alguna manera, estem apostant pel públic infantil, perquè aquests nens i nenes i les seves famílies puguin venir, gaudir dels contes i, al mateix temps, conèixer el poble i fer una mica de turisme pels indrets més emblemàtics recuperats de sota les aigües”. Tot i ser complicat, Àngel Villarte va assegurar que “el nostre somni és tornar a obrir l’escola” i va anunciar que aquest any hi ha hagut tres naixements a Tiurana.

La Fira farà el seu tret de sortida el dissabte 18 d’agost a les 19.00 hores amb la preinauguració del Festival amb el taller “Contes per connectar”, a càrrec de la periodista Lorena Metaute i adreçat al públic adult, especialment a pares i mares.

El diumenge 19 es concentra el gruix de l’activitat. A partir de les deu del matí hi haurà exposició de contes i presentació de llibres com “La clau dels mons”, de Ferran González; “Curiositats del món animal”, d’Abel Carretero, o “Un petó de xocolata”, de Ricard Bertran, amb il·lustracions de Serafina Balasch. Durant tot el dia, hi haurà jocs tradicionals per a totes les edats amb Festa i Fusta i parades de llibres de l’editorial Mosaic i de Genet Blau.

Un dels plats forts del Festival seran els espectacles que aixecaran el teló a les 11.00 hores amb el Taller i teatre d’ombres basats en el conte la Bruixa de Boirana. A continuació (12.00 hores) arriba “Contes del món”, una selecció de cinc contes encadenats a càrrec de Neus Caballer. Posteriorment, hi haurà el “Misteri de les lletres”, un contacontes i taller de construcció de l’arbre de les lletres per acabar la jornada (13.30 hores) amb el “Circ dels Contes”, de Roger Casadellà, escollit com a millor espectacle de contes de Món Llibre 2014.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

3 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

24 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

1 dia fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

1 dia fa

La Paeria farceix d’activitats els mesos d’estiu per als infants i joves

Les diferents àrees de la Paeria han presentat l’oferta d’activitats previstes per aquest estiu. Una de…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.