Categories: Comarca

Térmens recupera l’antic edifici del molí medieval

Térmens ha iniciat les tasques d’eliminació de la vegetació que cobreix l’estructura de l’antic edifici del molí medieval situat a la riba esquerra del riu Segre al seu pas pel municipi.

Aquest molí de farina, documentat des de finals del segle XII, juntament amb la sèquia que l’alimentava i el conjunt d’edificacions que el conformaven era propietat de l’Ordre de Sant Joan de Jerusalem i era administrat pel Comanador de Térmens. Els edificis del molí van quedar íntegres fins al segle XX, però durant la Guerra Civil Espanyola va patir danys irreparables. Des d’aleshores, l’oblit i la vegetació l’han mantingut en l’anonimat fins ara i amb aquesta primera fase de les tasques de recuperació s’ha descobert una estructura bèl·lica.

La recuperació del molí es farà en diferents fases i a mesura que aniran avançant els treballs d’excavació i recuperació es permetrà aprofundir i contribuir en l’estudi i coneixement de la història de l’edifici. El consistori vol posar en valor l’equipament recuperant la història a través del patrimoni del municipi.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a la subvenció de prop de 30.000 euros concedida per la Unió Europea a través del Fons LEADER. El cost total de la primera fase és d’uns 50.000 euros i l’Ajuntament de Térmens preveu adjudicar les obres abans del 30 de novembre i finalitzar-les abans del 30 de juny del 2019. Amb aquesta iniciativa, en la que també es preveu la instal·lació de plafons informatius, Térmens recuperarà part del seu patrimoni històric.


Informa: Anna Requena

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

19 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

3 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.