Categories: Societat

Set anys d’Horts Comunitaris a Balaguer

L’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d’Inclusió Social de la Noguera i l’Associació Dóna Pas, ha tornat a posar en marxa per 7è any consecutiu una nova temporada del projecte Cultiva’t, Horts Comunitaris.

Enguany se’n beneficiaran 12 famílies. D’aquestes, 8 participen per primera vegada en el Cultiva’t, i han estat seleccionades des dels Serveis Socials d’Atenció Primària.  Les altres 4 famílies repeteixen en el projecte.

El dia 13 de març es va fer la reunió de presentació de tots els participants. Les famílies hauran d’aprendre a cultivar la terra i a treballar en un espai comú, concretament als Horts Urbans de l’Associació Slow Food, com l’any passat,  i comptaran amb un tècnic de Slow Food que donarà suport i assessorament continuat als hortolans.

El projecte dels Horts Comunitaris és una oportunitat per a persones en situació d’atur de llarga durada, demandants d’ajuts socials i en risc d’exclusió social, d’obtenir una font complementària d’aliments naturals per a tota la família i també de disposar d’un espai de treball on desenvolupar una activitat laboral, que en moltes ocasions contribueix en una major estabilitat emocional i psicològica.

Amb els Horts Comunitaris s’evita que l’ajuda que rep la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment d’aliments i a l’assignació de recursos econòmics, per prevenir dinàmiques caritatives i actituds passives entre les persones beneficiàries, i fomentar així que s’impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

21 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

3 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.