- Destacats Portada

Salut comença a dur a terme tests ràpids a residències geriàtriques d’Àger, la Fuliola, la Pobla de Segur i Vielha

El departament disposa de 7.000 proves serològiques que realitzaran professionals del CAP a usuaris i treballadors

Pla mitjà on es veu una professional d’atenció primària duent a terme una prova per detectar el coronavirus a una residència geriàtrica de la Fuliola (Urgell). Imatge facilitada pel Departament de Salut el 13 d’abril de 2020 (Horitzontal).

Les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran estan dotades amb 7.000 tests ràpids, 5.600 a les comarques de Ponent i 1.400 a les de muntanya, per a fer proves serològiques de covid-19. Aquests s’han enviat a les àrees bàsiques de salut del territori i aquest dilluns els professionals de l’atenció primària han començat a utilitzar-les, principalment, en usuaris i treballadors que no hagin donat positiu prèviament en un test PCR. Concretament, les proves s’han iniciat en quatre centres on s’han registrat casos de coronavirus: la Residència d’Avis Vall d’Àger (Noguera), la Residència La Fuliola i Boldú (Urgell), el Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i la Residència Sant Antòni de Vileha (Val d’Aran).
Els resultats dels tests ràpids serològics permetran organitzar internament els centres residencials i prendre les decisions que s’escaiguin per ajudar a evitar contagis. Els casos negatius de les proves requeriran d’una confirmació per PCR i, si aquesta dona positiu, els usuaris seran aïllats de manera automàtica dins del mateix equipament o es derivarà a un altre si a la mateixa residència hi ha dificultats per dur a terme aquesta mesura. Mentre, els treballadors que obtinguin un resultat positiu per PCR, seran donats de baixa immediatament i es confinaran al seu domicili.

Els testos ràpids serològics es basen en la resposta immunològica del pacient, es poden fer a peu de llit i els resultats s’obtenen en 20 minuts. A més. tenen més fiabilitat en estadis més avançats de la malaltia i permeten saber qui l’ha passat i qui no. Les proves PCR detecten la presència del virus des de l’inici de la infecció, són les més fiables i es realitzen en un laboratori acreditat i en condicions de bioseguretat, però la mostra es pot extreure en qualsevol indret. El temps de processament va de 4 a 6 hores, tot i que hi ha alternatives més ràpides que s’espera introduir aviat. També cal afegir que en aquest cas es necessita l’expertesa d’un microbiòleg per a la seva interpretació.


Informa: ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

Balaguer medieval celebra la 6a jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós

Aquest divendres Balaguer medieval celebra la sisena jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós, que enguany,…

2 dies fa

Balaguer dona el tret de sortida a L’Harpia amb les Mossades medievals

La història gastronòmica de la ciutat va ser l’eix central de la primera activitat de…

2 dies fa

S’incendia un cotxe al carrer Urgell

Un cotxe s'ha incendiat aquest matí al carrer Urgell de Balaguer sense cap ferit. El…

2 dies fa

La Plaça Mercadal acull una trobada musical amb l’alumnat de Balaguer

Després de mesos treballant en un projecte musical a les aules, l’alumnat de 5è de…

3 dies fa

Decebuts o emprenyats

Les xarangues recorren incansables els carrers i places que formen les xarxes socials i els…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 22/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.