Categories: Societat

Protecció Civil posa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades intenses demà al Pirineu i Prepirineu

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Neucat per les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya de nevades intenses des d’aquest vespre i sobretot dimecres al Pirineu i Prepirineu. Amb probabilitat baixa també pot nevar en altres punts de les cotes altes de la Catalunya Central i del prelitoral de Tarragona. No es preveu una nevada ni extensa ni abundant fora del Pirineu, però pot caure neu fora de les zones més habituals a cotes superiors als 600 metres. A banda, dimecres també es preveu fort vent de component nord a les comarques del Pirineu, per la qual cosa Protecció Civil ha posat en prealerta el pla VENTCAT.

Dilluns ja va nevar al Pirineu Occidental i aquesta tarda es preveu que ho faci a la Val d’Aran, al Pallars Sobirà i a l’Alta Ribagorça. Al vessant nord es podran acumular en tot l’episodi més de 50 centímetres de neu nova per sobre dels 1.500 metres, i més de 80 per sobre dels 2.000 metres. Aquesta tarda també es podria veure nevar al Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp.

De cara a la matinada, la nevada es mantindrà, i s’intensificarà al matí de dimecres a la Val d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, però també a la resta del Pirineu i del Prepirineu: Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Ripollès, Garrotxa, Solsonès i Berguedà. Al Pirineu nevarà a totes les cotes i hi haurà torb. A l’Alt Empordà, a la serra d’Albera, la cota de neu estarà al voltant dels 400 metres.

Fora de la serralada pirinenca, a la serralada prelitoral de Tarragona i a les comarques de la Segarra i l’Anoia i altres punts de la Catalunya Central, la cota de neu baixarà localment fins als 600 metres.

Pel que fa al vent, ha de començar de matinada a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, i intensificar-se dimecres a partir del migdia al Pirineu Occidental i Oriental.

Fora d’aquestes zones, el vent també pot ser fort, amb ratxes de més de 90 km/h, a les cotes més elevades de les comarques de la Catalunya Central, Girona i prelitoral de Barcelona.


Informa: ACN / Foto: ACN (arxiu)

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Paeria de Balaguer i SOS Bigotis instal·len tremuges per controlar les colònies felines

Comencen a Balaguer les primeres actuacions de control i gestió de les colònies felines.  A…

16 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 30/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

17 hores fa

L’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer realitza una jornada de portes obertes

L'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer celebra el 4 de maig una jornada de portes…

18 hores fa

“Tiquet rural”: nova subvenció per crear o agafar el traspàs de microempreses en l’àmbit rural

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la primera convocatòria del “Tiquet…

18 hores fa

Una bona sort

Hi ha una classe de gent que mai no sap res, ni què ha passat,…

18 hores fa

Arriben a Penelles els primers artistes del 9è Gargar Festival

Penelles s’omplirà d’art, d’activitats i de gent aquest cap de setmana gràcies a una nova…

21 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.