Categories: Societat

Presentació en societat de la Casa Andalucía de Balaguer

La sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer va quedar petita el passat divendres amb motiu de l’acte de presentació de la Casa Andalucía de Balaguer, una entitat creada per estrènyer llaços entre les comunitats catalanes i andaluses i per donar a conèixer la cultura d’Andalusia.

Durant l’acte de presentació, el públic va poder gaudir d’una petita mostra de la música, ball i gastronomia d’Andalusia, de la qual aquesta entitat en vol ser una plataforma a Balaguer. Així mateix, els membres de l’entitat van estar acompanyats per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el director dels Serveis Territorials de Governació, Jordi Curcó; el responsable de relacions amb les cases regionals d’altres comunitats a Catalunya, Xavier Cortés; el president del Consell Comarcal de la Noguera, Pere Prat, i el regidor de Cultura, Miquel Aige.

Segons la presidenta de l’entitat, Angelines Herrero, la Casa Andalucía, que disposarà en breu d’un local al carrer Santa Anna 12, està oberta a tothom qui vulgui gaudir de la cultura andalusa. Per aquest motiu, les activitats no es circumscriuran portes endins, sinó que preveuen un calendari d’activitats al llarg de l’any, com per exemple, una missa rociera i cantada de nadales a l’església del Miracle (desembre 2014) amb recapte d’aliments per a famílies necessitades de la ciutat; un festival de cant flamenc al Teatre Municipal de Balaguer (febrer-març 2015); la Fira d’Abril al Parc de la Transsegre (abril 2015) o la Cruz de Mayo a l’església del Miracle (maig 2015).

Des de la Casa Andalucia Balaguer també s’organitzaran classes de sevillanes, ‘palmeo’, castanyoles i costura; concursos de migas; debats, conferències i exposicions, i es vendrà roba, mantons, flors, ventalls i ‘peinetas’, elements típics del folklore andalús.

L’entitat ha volgut mostrar el seu arrelament a la ciutat escollint com a patrona protectora la Mare de Déu del Miracle, copatrona de Balaguer. Aquesta elecció compta amb la benedicció de la Parròquia i del Bisbat d’Urgell.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

21 hores fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

21 hores fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

21 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.