- Destacats Portada

PLANTA presenta la instal·lació immersiva ‘CALL OUT’

La instal•lació es presenta en un esdeveniment que durarà un cap de setmana, 11 i 12 de juny, i les entrades del qual ja es poden comprar a través de la web de PLANTA

PLANTA presenta els dies 11 i 12 de juny l’obra ‘CALL OUT’, de Studio Korinsky i Orhan “aib” Kavrakoğlu, recentment guardonada amb la beca ISEA2022 Barcelona concedida per la Fundació Sorigué.

Es tracta d’una instal•lació immersiva que qüestiona la creixent presència de satèl•lits que orbiten la terra i construeixen una gran xarxa al voltant de la nostra òrbita per connectar el món virtualment. Mitjançant tubs LED, l’obra crea camps de llum que envolten als visitants en temps real gràcies al rastreig per GPS de satèl•lits.

La visita a ‘CALL OUT’ requereix reserva prèvia a través de la web de PLANTA i inclou el recorregut als diferents espais artístics que contenen les obres de Juan Muñoz, William Kentridge, Chiharu Shiota, Anselm Kiefer, Antonio López i Bill Viola. El preu de l’entrada general és de 17 € i el de la reduïda de 12 €.

Aquest esdeveniment té lloc en el marc del festival internacional d’art ISEA2022 – 27th International Symposium on Electronic Art, que, sota el tema ‘Posibles’, té com a objectiu cridar l’atenció del públic sobre les interseccions entre art, ciència i tecnologia.
Sobre l’obra
L’obra “CALL OUT”, que s’ha incorporat a la col•lecció de la Fundació Sorigué, està inspirada en el projecte SpaceX d’Elon Musk, que pretén instal•lar més d’11.000 satèl•lits a la nostra òrbita cap a 2027.
Cada vegada hi ha més satèl•lits orbitant per sobre de nosaltres, encara que som poc conscients d’aquest fet. Aquests dispositius ens permeten múltiples avanços tecnològics, però encara plantegen molts debats sense resposta. En aquest sentit, els artistes reflexionen entorn de les idees de responsabilitat, propietat, recollida de dades i control de la comunicació.
El propòsit de ‘CALL OUT’ és posar sobre la taula la responsabilitat humana en la tecnologia a través d’una instal•lació audiovisual immersiva. Per a això, l’obra envolta mitjançant camps de llum generats per tubs LED al públic visitant, que pot experimentar en temps real la presència dels satèl•lits des de la seva ubicació actual.
La naturalesa transitòria i la bellesa física dels patrons de llum s’entrellaça amb el so tridimensional per transportar a l’audiència a l’espai exterior i desdibuixar així els límits entre la realitat i la il•lusió.
L’obra ha estat exposada com a projecció a Aaran Gallery Teheran i en format físic a Bozar (Palau de les Belles arts de Brussel•les) i al festival de l’aigua Bulgària.

Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

Fira Q 2025

Programa especial elaborat pels professionals de Balaguer Televisió dins el marc de Fira Q, el…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 30/04/2025

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Es mantenen els treballs a la presa de Rialb segons el previst

Aquest matí s'ha tornat a reunit, per quart cop des de l'activació del Pla INUNCAT…

2 dies fa

El Juliol de música i poesia arriba aquest estiu a la 14a edició

El mes de juliol a Balaguer és sinònim de música i poesia i aquest any…

2 dies fa

L’Hostal Nou inaugura mural rememorant els anys vuitanta

  Aquest dissabte 3 de maig, L’Hostal Nou inaugura el mural elaborat a la plaça…

2 dies fa

En marxa la 10a edició del Gargar

El 10è Gargar de Penelles s’ha posat en marxa aquest primer de maig amb la…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.