Categories: ÀgerComarcaEsports

La Montsec Ultra Trail, 110 kilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu amb la Vall d’Àger com a eix

La Diputació de Lleida va acollir aquest dimarts la presentació de la 6a edició de la Montsec Ultra Trail (MUT), que se celebrarà els dies 20 i 21 d’abril a la Vall d’Àger i que ofereix com a novetat l’estrena d’una distància, la Mitja Marató.

La presentació va comptar amb la presència del diputat Eloi Bergós; de Lluís Ardiaca, alcalde d’Àger; Dani Delgado, director de la cursa; i Joan Queralt, membre de l’staff de voluntaris. En la seva intervenció, Eloi Bergós ha destacat el suport total de la Diputació de Lleida a una cita que “fomenta l’esport i el territori”, en aquest cas amb un entorn tan privilegiat “com és la Vall d’Àger”.

Dani Delgado va tenir un record per a les víctimes de l’esllavissada del Castell de Mur, que són de Sant Esteve de la Sarga, un dels termes per on passa la MUT, i va destacar la internacionalització de la prova, amb participants de països com ara França, Anglaterra, Romania, Itàlia, Dinamarca o Andorra, destacant entre ells dos representants de la selecció russa de curses de muntanya. En total, la cita aplegarà 300 participants.

Enguany, a les distàncies clàssiques de la prova, que són la Ultra Trail, de 110 kilòmetres de recorregut i 7.200 metres de desnivell positiu, i la Marató, de 46 kilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu, s’hi afegeix l’esmentada Mitja Marató, de 21 kilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Un menú, doncs, força variat i basat en una proposta que passa per oferir carreres competitives per camins i senders de mitjana i alta muntanya de la zona del Montsec, sempre potenciant uns valors i una ètica sustentats en la responsabilitat ecològica i la solidaritat, el respecte cap a la natura, els corredors, els voluntaris, els patrocinadors i el públic. Cal recordar, a més, que l’Ultra és una prova extremadament exigent que es desenvolupa sota la modalitat de semi-autosuficiència, per muntanya i amb trams nocturns. Per aquests motius, és imprescindible que els participants tinguin una bona condició física i experiència en aquest tipus de proves.

Com és habitual, l’activitat començarà divendres a les 22.00 hores des del punt més emblemàtic d’Àger, la col·legiata, des d’on sortirà la MUT. L’endemà al matí, a les 9, arrancaran des del mateix lloc la Marató i la Mitja Marató, que és una prova ideal per poder gaudir del Montsec sense tanta exigència, ja que per a la Ultra hi ha un màxim de 27 hores per completar-la, mentre que per a la Marató el topall és de 12 hores. El centre d’operacions i punt d’arribada comú serà, com és habitual, el Càmping de Àger.

Podeu trobar més informació de la cursa a: http://montsecultratrail.com/.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Paeria de Balaguer i SOS Bigotis instal·len tremuges per controlar les colònies felines

Comencen a Balaguer les primeres actuacions de control i gestió de les colònies felines.  A…

12 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 30/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

13 hores fa

L’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer realitza una jornada de portes obertes

L'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer celebra el 4 de maig una jornada de portes…

14 hores fa

“Tiquet rural”: nova subvenció per crear o agafar el traspàs de microempreses en l’àmbit rural

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la primera convocatòria del “Tiquet…

14 hores fa

Una bona sort

Hi ha una classe de gent que mai no sap res, ni què ha passat,…

14 hores fa

Arriben a Penelles els primers artistes del 9è Gargar Festival

Penelles s’omplirà d’art, d’activitats i de gent aquest cap de setmana gràcies a una nova…

17 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.