Categories: Comarca

Montgai amplia el projecte de “Poble de les Paraules”

Les paraules tornen a ser protagonistes a Montgai amb l’inici de la segona fase del projecte artístic ‘Les paraules de Montgai’, a càrrec del dibuixant Swen Schmitz. La proposta, impulsada per Lo Carreró i amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu dotar als carrers de la població de la Noguera d’un atractiu extra: obres d’street art a les façanes i murs que tenen com a comú denominador els mots que, segons els veïns i veïnes, defineixen el seu poble.

De fet, els propis habitants de Montgai han proposat les paraules que Schmitz es dedicarà a escriure artísticament per diferents espais. En total, se’n dibuixaran quinze que se sumaran a unes altres quinze que el mateix artista va signar el passat mes d’agost.

“L’èxit de la iniciativa ha portat a fer una segona convocatòria”, explica Jaume Gilabert, alcalde de Montgai, que lloa, a més, l’aspecte més social de la proposta. “Les paraules ajuden a crear sentiment d’identitat i d’orgull, ja que són els propis veïns i veïnes qui les proposen i qui les demanen a les façanes de les seves cases”.

De totes les paraules rebudes, el consell d’entitats de la població s’ha encarregat d’escollir “les que més bé representen l’esperit, la història i la realitat de Montgai”, afegeix Gilabert.

“Hem creat una ruta circular de les paraules, que ara ampliaren amb les noves”, explica Sílvia Colomé, gestora cultural de Lo Carreró. “El mapa està a disposició de tots els visitants i suposa una manera molt atractiva de passejar per Montgai tot descobrint les obres d’street art de Swen”, detalla.

Boira, llum o arrels són alguns dels nous mots que s’incorporaran a partir d’aquest divendres a la llista de paraules de Montgai, que ja compta amb algunes de tan significatives per a la població com sisó, motocròs, màgia o sabó. De fet, el treball d’Schmitz, que s’allargarà una setmana, coincideix diumenge amb la celebració de la Fira Net, dedicada al sabó i a la cosmètica natural.

Schmitz oferirà dissabte, a les 2/4 de 7 de la tarda, una xerrada a Lo Carreró per parlar de la seva obra i per explicar les noves paraules que incorporarà al paisatge urbà de la població.

Precisament, aquest divendres Lo Carreró tornarà a obrir les portes després de l’aturada hivernal. “Estem programant activitats de tot tipus, com concerts, sopars temàtics, presentacions de llibres, xerrades, tallers, mercats de segona mà i hand made… que anirem anunciant a les nostres xarxes socials”, comenta Colomé abans de destacar la renovada oferta de Cal Trago, l’espai de Lo Carreró dedicat a la gastronomia i a les copes.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Fira Q obre les portes a una nova edició

El Pavelló Inpcasa de Balaguer ja s’ha omplert d’expositors, activitats i visitants en una nova…

54 minuts fa

La Paeria de Balaguer sol·licitarà a la Generalitat el traspàs de la carretera c-12 i c-148 al seu pas per la ciutat

El Ple del mes d’abril ha aprovat per unanimitat la sol•licitud per al traspàs de…

24 hores fa

Exposició “Punt de creu, l’art del brodat” al Monestir de les Avellanes

Del 27 d’abril al 31 de maig podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició…

1 dia fa

Fira Q escalfa motors amb una jornada del Saló de l’Energia

Balaguer celebra aquest cap de setmana una nova edició de Fira Q i aquest divendres…

1 dia fa

Connecta Lleida Pirineus: Els últims moments de l’antiga Tiurana i els pobles agregats

El pantà de Rialb va ser la última gran infraestructura que va originar que alguns…

2 dies fa

La Mercantil acull la residència artística i tècnica de l’obra de teatre ‘Llegat’

La companyia AKA Teatro ha escollit Balaguer, i concretament la sala d’espectacles La Mercantil, com…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.