Categories: Societat

Mas posa la Fira Q de Balaguer com l’exemple a imitar per la bona marxa de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat avui la Fira Q de Balaguer com l’exemple a imitar per la bona marxa de Catalunya si vol trencar amb l’statu quo, lluitar contra els temors i aconseguir que el resultat sigui bo. Mas ho ha dit durant el discurs d’inauguració del certamen, en el qual també ha destacat que Catalunya necessita una Q de qualitat per aconseguir un país millor i de quorum, com el que es va viure ahir al Palau Sant Jordi, tant en les mobilitzacions com en el llocs on s’han de prendre les decisions.

Mas ha inaugurat Fira Q acompanyat per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el president de la Diputació, Joan Reñé, i el delegat del Govern, Ramon Farré, entre altres autoritats. El president ha elogiat la capacitat de canvi de Fira Q, que ha recordat que havia visitat en l’antic format, i s’ha mostrat satisfet de veure un certamen modern i que aposta per la innovació.

El president ha fet un recorregut pels diversos espais de Fira Q i ha saludat i conversat amb els expositors, a banda de degustar algun dels productes que s’hi ofereixen, i no només alimentaris perquè el president s’ha atrevit, a la zona d’esports, a xutar la pilota i a improvisar un partit de tennis taula amb l’alcalde de Balaguer. Precisament, a l’espai d’esports, on estan representats els clubs de la ciutat, Mas ha fet entrega de la medalla al mèrit esportiu al balaguerí Robert Martínez, actual entrenador de l’Everton FC i amb una llarga trajectòria com a futbolista i entrenador, sobretot al Regne Unit.

A l’espai de cultura i turisme, Mas ha conegut alguns dels espais i activitats més emblemàtiques que se celebren a la ciutat, com l’Harpia, però també l’oferta del Museu de la Noguera, del Centre d’Interpretació de l’Or i el Camí de Sant Jaume i la trajectòria d’un altre balaguerí il•lustre, en aquest cas en el camp de la cultura, com és Josep Carner-Ribalta. Aquí ha aprofitat per signar i estrenar el llibre d’or de la ciutat.

Així mateix, ha passejat per l’espai de la Diputació de Lleida on ha participat en una degustació de mel; s’ha assegut amb els nens que aprenien a fer coca amb samfaina a l’estand de Petit Xef; ha saludat els comerciants, restauradors i productors locals i ha visitat 30a Mostra Nacional de la Coca de Samfaina i 3a Mostra Nacional de Panadons de la Noguera.
Tot i que l’activitat s’atura a l’hora de dinar, Fira Q torna a obrir les portes a la tarda amb activitats simultànies en tots els espais: cultura, turisme, comerç i gastronomia, demostracions i degustacions de productes i serveis i venda al detall.

També es fan demostracions al ‘show cooking’ o Aula de Cuina Q, on diversos restauradors i productors faran demostracions durant tot el cap de setmana. Aquest serà l’escenari del 1r Concurs de Cuina Amateur de Fira Q, organitzat per la recent creada Associació de bars i restaurants de Balaguer i que vol descobrir els talents culinaris que s’amaguen a Balaguer. Cal destacar que el jurat d’aquest primer concurs, que es farà demà, a partir de les 18 hores, està integrat per Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells; Dolors Mateu, bloguera de cuina de Balaguer; Mercè Camins del restaurant Casa Mercè de Fontdepou, i Ramon Gaspà del restaurant Lo Ponts de Ponts. Aprofitant la presència d’aquests coneguts cuiners, l’Ajuntament els ha convidat a fer l’acte de cloenda de Fira Q, diumenge, a partir de les 20 hores.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

10 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

1 dia fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.