Categories: Societat

L’Obra Social ”la Caixa” destina 8.500 euros a un projecte de Creu Roja a la Noguera per atendre persones aturades en una situació de vulnerabilitat social

Aquest matí, s’ha signat el conveni pel qual l’Obra Social ”la Caixa” destina 8.500 euros a un projecte que pertany al Departament d’Ocupació de Creu Roja a la Noguera i va destinat a atendre persones en situació d’atur que estan en una situació de vulnerabilitat social. Aquest projecte pretén donar suport i acompanyament a la recerca de feina mitjançant els itineraris individualitzats d’inserció. Les actuacions es centraran en 3 eixos fonamentals: orientació individualitzada; formació tècnica (llengua i noves tecnologies), prelaboral (tècniques i eines de recerca de feina) i professionalitzadora (cursos ocupacionals); i recerca de feina (prospecció empresarial i gestió d’ofertes laborals).L’Obra Social “la Caixa” ha concedit ajuts per valor de 94.600 euros a 6 projectes d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat promoguts per entitats socials de la demarcació de Lleida. Aquestes aportacions econòmiques formen part de la tercera convocatòria 2012 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, nova convocatòria que l’Obra Social ”la Caixa” ha convocat aquest any, motivada per la greu situació de precarietat laboral i atur que moltes persones, fonamentalment les més vulnerables, pateixen actualment.

 

Per això, aquesta convocatòria té com a objectiu oferir suport a les organitzacions no lucratives que treballen a casa nostra i que desenvolupen projectes adreçats a millorar les oportunitats de feina i la inserció sociolaboral de les persones en risc o situació d’exclusió social tant en el mercat laboral ordinari com en el mercat laboral específic. Els beneficiaris directes previstos són mes de 25.000 persones.

Pensant en les persones, més que mai

”la Caixa” ha optat per reforçar, més que mai en aquests moments, el seu compromís amb les persones. En aquest sentit, l’Obra Social manté per al 2012 i per cinquè any consecutiu un pressupost de 500 milions d’euros. El desenvolupament de programes de caràcter social, adequats a les necessitats més emergents en l’actual context, concentra la major part de la inversió. La superació de la pobresa infantil, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats, l’envelliment actiu i saludable de les persones grans i l’atenció a les persones amb malalties avançades són, en aquests moments, les quatre línies de treball prioritàries.

A més d’aquestes, ”la Caixa” impulsa altres iniciatives dirigides a cobrir diferents carències socials, com ara la prevenció del consum de drogues, l’accés a l’habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu, el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, a més del suport a l’educació i la investigació, la conservació del medi ambient i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, completen els objectius essencials de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 09/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

4 hores fa

La Marxa Montsec-Montsec tornarà a omplir la Noguera de ciclistes

Les carreteres de la Noguera s’ompliran de ciclistes en motiu de la 14a edició de…

8 hores fa

El Punt Lila fa parada en diferents punts de Balaguer per a una nova campanya

‘Educa’m des de la igualtat per poder decidir amb llibertat’. Aquest és l’eslògan i la…

11 hores fa

Ferits greus els dos ocupants de l’helicòpter que ha caigut en un camp de Vilanova de l’Aguda

Un helicòpter privat ha caigut aquest dijous en un camp agrícola a Vilanova de l'Aguda.…

12 hores fa

Arriba la 13a edició del Juliol de Música i Poesia a Balaguer

El mes de juliol a Balaguer és sinònim de música i poesia i aquest any…

1 dia fa

De les notícies falses

Es propi dels humans això d’anar-se superant.  De fer el foc picant dues pedres fins…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.