Categories: Comarca

L’EMD de Baldomar demana una subvenció a l’Estat pels danys dels aiguats del maig

Destrosses dels aiguats (foto: Aj. Artesa)

L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Baldomar, al municipi d’Artesa de Segre, s’ha acollit a la línia d’ajudes estatal del RD 307/2005, per actuacions derivades de situacions d’emergència, una subvenció de la qual es va informar durant la reunió que van mantenir a la Subdelegació l’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés, el president de l’EMD, Josep Galceran, i la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso. A més a més, l’EMD també sol·licitarà una subvenció al Departament de Governació de la Generalitat per cobrir les despeses de les reparacions que s’han hagut de fer a l’interior de la població.

L’EMD ja ha efectuat reparacions d’emergència per fer possible la circulació de la maquinària agrícola pels camins durant la campanya de la sega, i ara està pendent de la confirmació d’aquesta ajuda per fer front a les despeses, que sumen un total de 16.000 euros. Per la seva banda, degut als requisits de la subvenció, l’Ajuntament d’Artesa de Segre, del qual depenen altres zones també afectades pels aiguats, com el poble de Vernet, no s’hi ha pogut acollir.

Pel que fa a l’ajut demanat a Governació, d’acord amb el que va informar el director dels Serveis Territorials a Lleida, Jordi Curcó, durant la visita a la zona afectada, s’ha limitat a les intervencions a dins del nucli de Baldomar,  les úniques sobre les quals té competències aquest departament. Són obres que han començat aquesta setmana i que sumen uns 7.000 euros. Inclouen reparar l’entrada i la sortida al poble, on s’ha descalçat la carretera i s’ha enfonsat un mur, el monument situat també a l’entrada del poble, l’accés al cementiri, una claveguera a la plaça de l’Església i la clamor general.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

24 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

La Paeria farceix d’activitats els mesos d’estiu per als infants i joves

Les diferents àrees de la Paeria han presentat l’oferta d’activitats previstes per aquest estiu. Una de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.