Categories: Societat

L’antic CAP de Balaguer, en funcionament a partir de dilluns

L’edifici del l’antic CAP de Balaguer tornarà a funcionar a partir de dilluns. Després de mesos d’obres, els serveis d’urgències, pediatria, toco-ginecologia i administració tornaran a ocupar les dependències, ara reformades, del vell edifici.

Segons ha explicat la directora de l’ABS Balaguer, Teresa Vilà, el trasllat i connexió de les dues parts de l’edifici es farà a partir d’aquest divendres, per tal que dilluns ja s’hi pugui atendre els primers usuaris. De fet, està previst que les urgències ja comencin a funcionar a les noves dependències durant el cap de setmana.

La resta de serveis i especialitats, ha dit Vilà, s’aniran traslladant de forma progressiva, a mesura que s’enllesteixin algunes obres i l’equipament del nou edifici. Així, a partir de l’1 d’abril s’hi traslladaran la base del SEM i les ambulàncies; també en breu ho farà la treballadora social, les extraccions, l’aparell locomotor i durant l’estiu els metges i infermeres de primària i els especialistes.

Vilà ha agraït la paciència de treballadors i usuaris durant aquest període d’impàs, en què només hi ha hagut una porta d’accés al centre, cosa que en alguns moments ha provocat un cert col•lapse. A partir d’ara, hi haurà un accés diferenciat per als usuaris amb cita prèvia i les urgències, i també per als que s’han de fer extraccions de sang, cosa que, segons Vilà, “permetrà compartimentar i obrir els espais en funció de les necessitats”. Vilà ho ha dit en referència a la reclamació d’alguns usuaris d’extraccions, que sol•liciten esperar-se a dins de l’edifici i no a fora fins que s’obre el CAP, a les 8 del matí.

La directora ha afegit que el retorn a l’antic CAP suposarà un salt qualitatiu pel que fa a comoditat i prestacions, ja que permetrà als professionals treballar de manera més coordinada i en millors condicions. Al soterrani, hi haurà l’àrea d’aparell locomotor, que engloba traumatologia, reumatologia i rehabilitació, i l’aula d’educació maternal, a banda de sales per l’atenció comunitària. A la planta baixa, els serveis administratius, l’àrea materno-infantil (ginecologia, llevadora i pediatria), les extraccions i les urgències, que tindran una porta accés específica. I a la primera planta, l’atenció primària i especialistes.

Per la seva banda, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, ha assegurat que les noves instal•lacions permetran “donar un servei de més qualitat i amb més comoditat als ciutadans. És una bona obra, que s’ha fet tenint en compte les necessitats d’usuaris i professionals de la salut”. Així mateix, s’ha mostrat convençut del “salt qualitatiu” que suposarà per a la ciutat i comarca l’entrada en ple rendiment del CAP i el CAR.

Roigé i Vilà, acompanyats dels regidors d’Obres i Serveis, Miquel Vendrell, i Cultura, Miquel Aige, han visitat aquest dimecres al matí les instal·lacions del CAP de Balaguer.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

17 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

3 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.