- Destacats Portada

L’alumnat de l’escola Dosrius de Camarasa presentarà un estudi sobre la Roca dels Bous

Es presentarà les tres càpsules audiovisuals que han elaborat conjuntament amb el programa educatiu Investiga.edu per tal d’explicar el jaciment arqueològic

El proper dimarts 14 de juny a les set del vespre l’alumnat de l’escola Dosrius de Camarasa presentarà al jaciment arqueològic de la Roca dels Bous les tres càpsules audiovisuals que han elaborat conjuntament amb el programa educatiu Investiga.edu per tal d’explicar el jaciment a les persones que el visitin.

Aquest acte serà el punt i final del projecte que els nens i nenes de l’escola Dosrius han realitzat amb Investiga.edu al voltant de la Roca dels Bous. Al llarg d’aquest curs, l’alumnat ha visitat el centre Espai Orígens de Camarasa on ha pogut conèixer alguns dels mètodes i tècniques que utilitza l’arqueologia, i també ha realitzat diferents reptes d’aula i una sortida de descoberta al jaciment. Amb aquestes activitats, els nens i nenes han descobert diferents aspectes sobre la Roca dels Bous i sobre els neandertals, les persones que la van ocupar fa més de 50.000 anys, analitzant i interpretant les restes que allà hi van deixar.

Ara l’alumnat compartirà el resultat de la seva recerca amb la resta de l’escola, famílies i veïns i veïnes, així com amb totes les persones que vulguin conèixer una mica més a fons la Roca dels Bous. Mitjançant la lectura d’uns codis QR situats en tres punts del recorregut fins al jaciment, els i les visitants podran accedir als tres vídeos que els nens i nenes han guionitzat i protagonitzat, i obtenir més informació sobre els neandertals, l’entorn i ubicació del jaciment, o les troballes que els arqueòlegs i les arqueòlogues hi han realitzat.

Investiga.edu és un programa educatiu que té l’objectiu de promoure la ciència a les aules del món rural mitjançant projectes escolars de recerca al voltant del patrimoni arqueològic, geològic o mediambiental de l’entorn dels centres participants. El projecte està promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric i compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència i Innovació i del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens. El projecte “L’escola Dosrius investiga la Roca dels Bous” ha comptat també amb el suport i assessorament científic del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb aquest projecte també col·labora la UAB a través del Campus d’Arqueologia i Paleontologia.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

14 hores fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

14 hores fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

14 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.