- Destacats Portada

L’Ajuntament d’Àger busca solucions de millora per manca d’aigua que amenaça el congost de Mont-rebei i la continuïtat del turisme

El passat dijous es va renuir el consistori i l’empresariat del territori per buscar solucions al baix nivell d’aigua que té l’espai natural

L’Ajuntament d’Àger conjuntament amb els empresaris de la vall busquen alternatives i explicacions a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), sobre l’estat actual del Congost de Mont-rebei i reclama implicació a les administracions superiors. El baix nivell de l’aigua impossibilita tenir previsions de reserves en un futur pròxim i es tem per l’economia del municipi i les comarques adjacents.

El baix nivell de l’aigua, que actualment no arriba al 50%, afecta les reserves d’activitats, la possibilitat de practicar esports d’aventura i al turisme de la vall. A més, la sequera dificulta que les embarcacions de motor puguin creuar el congost i que les excursions en caiac puguin tenir lloc durant l’estiu. Com a conseqüència, els altres negocis i empreses turístiques que depenen de les activitats al congost, com restaurants i hostals, també es veuen greument afectats.

L’Ajuntament d’Àger conjuntament amb els empresaris de la vall proposen una alternativa perquè es mantinguin els visitants a la Vall d’Àger. Aquesta, té com a punt principal la reobertura i adequació del camí de la Reclua, camí que es feia servir antigament per agricultors i ramaders, i que permet accedir de forma ràpida al Congost de Mont-rebei, a més que destaca per les seves espectaculars vistes. A causa de la baixada del nivell de l’aigua aquest camí s’ha fet visible per als excursionistes, però el seu estat actual no el fa un camí segur per poder gaudir-lo amb condicions. Habilitar aquest camí suposaria disposar d’un camí alternatiu més curt, senzill i circular, que podria aplegar famílies i gent de totes les edats.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Àger i les empreses del sector insten a la CHE a alliberar aigua del pantà de Canelles per mantenir almenys el 55% de les reserves i minimitzar els danys. Actualment Canelles es troba al 48,5% de la capacitat, amb 329,7 hectòmetres cúbics, i durant l’última setmana ha perdut 13,55 hectòmetres.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, s’ha mostrat preocupada pel veïnat i s’ha compromès a fer tot el que estigui en mans de l’Ajuntament per aconseguir solucions a aquesta situació. “Després d’aquests dos anys d’aturada, a causa de la pandèmia, que han posat en perill el turisme i els negocis de la vall, ara no permetrem que sigui la manca de serveis d’aigua el que condemni el potencial del nostre municipi”.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Nit dels Museus posa en valor les tasques d’investigació i educatives que realitzen

El Museu de la Noguera ha obert les portes aquest vespre i s’ha omplert de…

11 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

2 dies fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

2 dies fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.